O paradă stradală cu costume și car alegoric din perioada barocului va avea loc la Făgăraș

Last Updated on iulie 3, 2024 O paradă stradală cu costume și car alegoric din perioada barocului va avea loc la Făgăraș 1

Un moment inedit va avea loc duminică, 14 iulie, la Făgăraș. O piesă de teatru desfășurată sub forma unei parade stradale va avea loc de la ora 19.00. Locul de desfășurare este aleea pietonală din apropierea Cetății Făgăraș.

Parada stradală ,,vine” la Făgăraș de la Festivalul de Teatru de la Sibiu, fiind o producție a Departamentului de Artă Teatrală de la Facultatea de Litere și Arte a universității sibiene ,,Lucian Blaga”, conform Salut Fagaraș.ro.

Costume de epocă impresionante, versurile poetului Radu Stanca, voci și instrumente, un car alegoric impresionant, alături de nenumărate elemente artistice inedite sunt parte a proiectului „Moștenirea – Paradă Stradală Amurgul Baroc”, inițiat de maestrul Mihai Mălaimare și derulat de studenții Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Pe un splendid bulevard al amintirilor, poetul Radu Stanca își deapănă trăirile paroxistice, înconjurat de splendoarea unor costume venind direct din secolul al XVIII – lea, secolul barocului transilvan.

În ritmul dansurilor specifice acelei perioade, care transformă strada într-un imens salon de dans, Moartea și Doamna în magenta își dispută dreptul de viață și de moarte asupra imaginației poetului.

Spectacolul a avut premiera, pe 31 mai, în Piața Mare din Sibiu, apoi a fost prezent și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, scrie Bună Ziua Fagăraș.

Previous Story

Brașov. Te opresc hoţii pe stradă. Un tânăr de 19 ani a fost prins după ce a încercat să jefuiască o femeie

Next Story

(Video) Copilul cu steagul României pe piept, care a intrat pe teren în timpul meciului cu Olanda, și-a explicat gestul