Medicii i-au replantat piciorul amputat fetiței de 7 ani lovite de un șofer de 17 ani. Fratele ei a murit în accident

Last Updated on iulie 29, 2024  

Medicii i-au replantat piciorul amputat fetiței de 7 ani lovite de un șofer de 17 ani. Fratele ei a murit în accident 1

După 9 ore de operații, medicii au reușit să-i replanteze piciorul amputat fetiței de 7 ani lovite de un șofer de 17 ani. Fetiţa de 7 ani rănită în accidentul produs duminică seară în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, din Capitală, a ajuns la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” cu cvasiamputatie de picior, de la nivelul coapsei, membrul fiindu-i replantat în urma unei operaţii care a durat 9 ore. Starea fetiţei este relativ stabilă.

Ieri seară a fost adusă, de SMURD, o fetiţă de 7 ani, victima unui accident rutier, pieton, în stare gravă, intubată şi ventilată mecanic cu cvasiamputatie de membru inferior stâng. de la nivelul coapsei. Imediat s-a intrat in sala de operaţie cu echipă pluridisciplinară – anestezist, ortoped, chirurgie vasculară şi chirurgie plastică, pentru replantarea membrului.

S-au refăcut: artera femurală şi toate structurile – os (numeroase fracturi) muşchi, tegument”, a transmis medicul Raluca Alexandru, de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu, conform Libertatea. Operaţia a durat nouă ore. Acum fetiţa este in terapie intensivă în stare relativ stabilă, intubată şi ventilată mecanic.

Accidentul a avut loc în parcarea Parcului Pantelimon, din Sectorul 2 al Capitalei. Cei doi fraţi erau pe trotinete şi se îndreptau spre casă, urmaţi de mama lor. La un moment dat, o maşină iese din decor şi loveşte patru autoturisme parcate. În impact, cei doi copii sunt prinşi ca într-o menghină între două dintre maşini.

Păi a venit cu viteză, a venit cu viteză în parcare, mi-a lovit maşina, pe care a luat-o târâş şi s-a dus şi în celelalte şi a dat direct peste copii. Copiii se văd pe camere cum se retrăgeau. Au auzit că vine maşina şi s-au dus, s-au retras lângă maşină, ca să facă loc. Şi atunci…“, adaugă un bucureştean, citat de Observator TV.

Fata de 7 ani a ajuns direct pe masa de operaţie. Pentru fratele ei însă, salvatorii nu au mai izbutit. “Pe băiat am înţeles că l-au resuscitat vreao 40 de minute, dar nu. Pe băiat l-a resuscitat, dar şi pe fată. I-a prins între maşini am înţeles. Cică e în stare critică, am înţeles. Că i-a sfâşiat un picior sau ceva de genul. Şi e lovită şi la cap”, spun oamenii care locuiesc în zonă.

Tânărul a fost reţinut, luni, 29 iulie 2024, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, anunță Adevarul.

Previous Story

Caniculă și în luna august. Elena Mateescu, şefa ANM dezvăluie care va fi cea mai călduroasă săptămână din august

Next Story

Brașov. Mamă şi fiică, de negăsit. Sunaţi la 112 dacă le vedeţi