Mașini luate de apă, furtuni după caniculă. Copii salvaţi de pompieri din calea viiturii

Last Updated on iulie 9, 2024 Mașini luate de apă, furtuni după caniculă. Copii salvaţi de pompieri din calea viiturii 1

Grindina şi ploile torenţiale și-au făcut din nou apariția după caniculă. În vreme ce mai bine de jumătate de ţară se află sub cod galben de caniculă, ieri, grindina şi inundaţiile au pus stăpânire pe nord-estul ţării. În judeţul Satu-Mare a fost cod roşu de furtună, iar în doar câteva minute, curţile oamenilor s-au transformat în lacuri.

Copii salvaţi de pompieri din calea viiturii
Potop a fost şi în Bucovina. După câteva zeci de minute de ploaie de cod portocaliu, oamenii au privit nepuncioşi cum apa de pe versanţi se revarsă în curţile lor. Patru adulţi şi doi copii au fost salvaţi de pompieri din calea viiturii, iar puhoaiele au inundat şoselele, scrie Observator TV.

Mașini luate de apă, furtuni după caniculă. Copii salvaţi de pompieri din calea viiturii 2 Mașini luate de apă, furtuni după caniculă. Copii salvaţi de pompieri din calea viiturii 3
(Foto Meteoplus: Suceava, Cârlibaba 💦 💦 💦 8 iulie)

Însă, cupola de foc a acoperit 25 de judeţe aflate sub cod galben de caniculă. În Bucureşti, oamenii au simţit că iau foc la 41 de grade Celsius, temperatura resimţită. În trafic termometrele au ajuns la 60 de grade Celsius, în vreme ce din asfalt se ridică dogoare de 70 de grade.

Cu 40 de grade resimţite, a fost o zi sufocantă şi la Timişoara. Localnicii au încercat să găsească răcoarea într-o îngheţată, sub umbrele sau la ţâşnitori.

Meteoplus: Suceava, Cârlibaba 💦 💦 💦 8 iulie

Cantitatea mare de precipitații a condus la formarea de viituri și de scurgeri importante de pe versanți, care au afectat mai multe proprietăți de pe raza comunei Cârlibaba, anunță Suceava News.

Radu Leca, psiholog: Căldura ne transformă în cea mai proastă variantă a noastră. Agresivitatea se manifestă în mediul stradal. Ne lovim în umeri, ne lovim cu mâinile, îi împingem pe toţi ceilalţi, facem paşi mari, facem paşi mici ca să-i enervăm pe cei din spatele nostru. Provocăm.

Meteoplus: Harghita, Topliţa ⚡⛈️ ⚡8 iulie
Viitură în această seară pe Valea Topliţa

În vreme ce pacienţii încep să stea la coadă la cabinetele de dermatologie, medicii lansează un apel disperat – evitaţi să mergeţi prin soare între orele 11 şi 18!

Amalia Anghel, dermatolog: Arsură, cel mai des. Venim cu pielea roşie, se descuamează, unii pacienţi au nevoie de asistenţă ca să putem să vindecăm arsura şi, ulterior bineînţeles, toamna culegem petele pigmentare.

Previous Story

Video Brașov. „Lucrările avansează vizibil la cea mai mare Sală Polivalentă din România, pe care o construim la Brașov”

Next Story

Mihaela, după 20 de ani de muncă în Italia: „Am rămas surprinsă că oamenii din Brașov nu au gratii la geam”