Lucrări la Gara Braşov. Liniile 1, 2 şi 3 au fost demontate, călătorii sunt direcţionaţi către liniile 8 şi 9. Nu se vor realiza lucrări la clădirea gării

Last Updated on iulie 23, 2024 Lucrări la Gara Braşov. Liniile 1, 2 şi 3 au fost demontate, călătorii sunt direcţionaţi către liniile 8 şi 9. Nu se vor realiza lucrări la clădirea gării 1

În Gara Brașov au loc lucrări de modernizare la linia ferată și peroane, în cadrul proiectului cu finanţare europeană prin care este modernizată calea ferată Braşov – Sighişoara.

Lucrările la gara de la Braşov au început în urmă cu mai mulţi ani, fiind amenajate, pe rând, liniile 7 şi 8, însă în ultima perioadă a fost extins semnificativ frontul de lucru. Practic, în acest moment sunt demontate liniile de la peroanele 1 şi 2, iar peronul 3 este închis, scrie bzb.ro.

De altfel, din tunelul subteran nu se mai poate urca pe peronul care deserveşte liniile 2 şi 3, iar pe peronul 1 este permis accesul doar la unităţile de alimentaţie publică. În condiţiile în care liniile 1, 2 şi 3 sunt închise, călătorii sunt direcţionaţi către liniile 8 şi 9 prin intermediul unor afişe. De altfel, linia 9 pare a fi amenajată provizoriu şi preia, în principal, cursele Braşov – Zărneşti (care, în mod tradiţional, ajungeau pe linia 1).

Lucrările de modernizare ce se realizează în această perioadă la Gara Braşov vizează numai liniile ferate, peroanele şi celelalte dotări ce ţin în mod direct de traficul feroviar. În schimb, nu se vor realiza lucrări la clădirea gării.

În paralel cu lucrările de la Gara Braşov este modernizată şi calea ferată Braşov – Sighişoara. Printre altele, în această perioadă se sapă perechea de tuneluri din zona Racoş – Ormeniş (cu o lungime de 6,9 km), iar în scurt timp vor începe şi lucrările galeriile din zona Homorod (cu o lungime de 5,2 km).

Când va fi gata modernizarea căii ferate Braşov-Sighişoara, trenurile vor putea circula cu 160 de kilometri pe oră, iar timpul parcurs se va scurta de la 3 ore cât se face în prezent, la 45 de minute.

Modernizarea Gării Brașov mai așteaptă, deoarece la licitația organizată de SRCF Brașov pentru selectarea unui constructor nu a fost depusă nicio ofertă.
Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat luna trecută procedurile pentru găsirea unui constructor care să finalizeze modernizarea gării din Brașov.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect „Reabilitare platforma stației și clădire RCM în stația Brașov Călători – lucrări rest de executat”. Valoarea totală estimată a contractului, care trebuia dus la bun sfârșit în termen de opt luni, era de 400.000 de lei, echivalentul a 80.000 de euro.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 26 iunie 2024, ora 15:00, dar nu a fost înregistrată nicio ofertă valabilă.
Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere a ofertelor nici unul din ofertanții înscriși nu a criptat oferta financiară/sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, după caz”, se arată pe SEAP, după cum.a informat și clubferoviar.ro.

Previous Story

Trei motocicliste au fost filmate când intră pe contrasens într-un TIR. Soțul uneia dintre victime: „Eu eram în față, am depășit, am mers drept, am trecut de curbă”

Next Story

Un copil de 3 ani a murit după ce s-a înecat în piscina unei pensiuni