Judecătorul care s-a pensionat a doua oară: „Naveta e foarte grea. M-am bazat că se bagă autobuze. Pensia nu trece de 4.000 de euro”

Last Updated on iulie 24, 2024 Judecătorul care s-a pensionat a doua oară: „Naveta e foarte grea. M-am bazat că se bagă autobuze. Pensia nu trece de 4.000 de euro” 1

Un judecător s-a pensionat a doua oară, pe motiv de navetă și volum mare de muncă. În urmă cu mai puțin de un an a solicitat avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să revină pe post

Am cerut pentru a doua oară pensionarea din cauza unor motive personale, motive medicale. Nu am făcut-o întâmplător. Eu petrec 11 ore pe zi pe drum și la muncă, iar volumul de dosare este extrem de mare. Ca să ajung la Agnita, din Sibiu, fac o oră cu mașina, iar la întoarcere cel puțin tot atât. Lucrez cel puțin două sâmbete din patru.

Am fost prezent în activitate la Agnita și sâmbetele, pentru că am vrut să rezolv din dosare. M-am deplasat cu mașina personală, pentru că pe acest traseu nu sunt autobuze. Eu, până să ajung aici, nu am condus 20 de ani, dar a trebuit să conduc din nou, pentru că altfel nu puteam ajunge la judecătorie. Nu sunt autobuze pe ruta Sibiu – Agnita, este doar unul care pleacă din Sibiu la 15, nu-l pot folosi.

Când m-am întors din pensie am făcut-o pentru că m-am bazat că vor băga autobuze. Nu s-au băgat și am continuat să conduc. Să știți că sunt și alți magistrați care au plecat din Agnita, din cauza lipsei mijloacelor de transport în comun. Cu mine sunt acolo doi judecători, deși sunt patru posturi. În locul meu va veni o doamnă care va trebui și dânsa să facă naveta.

Am fost internat de două ori în spital, acestea sunt motivele pentru am cerut pentru a doua oară pensionarea”, a precizat judecătorul Florin Vădeanu de la Judecătoria Agnita pentru Turnul Sfatului.

CSM: vor fi numiţi în funcţie 74 de judecători şi 34 de procurori
În urma validării rezultatelor concursului de admitere în magistratură sesiunea februarie – iulie 2024, vor fi numiţi în funcţie 74 de judecători şi 34 de procurori, anunţă, miercuri, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), scrie Mediafax.

Potrivit CSM, după validarea rezultatelor concursului de admitere în magistratură sesiunea februarie – iulie 2024, vor fi numiţi în funcţie 74 de judecători şi 34 de procurori.

Totodată, Consiliul a declanşat miercuri două noi concursuri. Este vorba de concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii pentru 250 de locuri de auditori de justiţie şi de concursul de admitere în magistratură pentru persoanele cu 5 ani vechime în funcţii juridice pentru 118 posturi de judecător (+31 de posturi ce pot fi suplimentate) şi 21 de posturi de procuror (+ 4 posturi ce pot fi suplimentate).

Previous Story

Răcire puternică a vremii în Brașov. Temperaturile scad până la 20 de grade

Next Story

Doi copii au sunat la poliție ca să facă o farsă, iar mama lor a luat amendă 500 de lei