(Foto) Primăria Brașov desființează stațiile de pe Lungă (sens Bartolomeu) și le mută pe De Mijloc

Last Updated on iulie 3, 2024 (Foto) Primăria Brașov desființează stațiile de pe Lungă (sens Bartolomeu) și le mută pe De Mijloc 1

Primăria Brașov va produce un seism în traficul spre Bartolomeu iar efectele se vor resimți din prima zi de școală. Pe strada De Mijloc ar trebui să circule autobuzele de pe liniile 5, 28, 24, 14 și A1. Acum sunt 3 benzi iar pentru Banda specială de autobuze va fi nevoie de 1 bandă jumătate. Pentru autoturisme rămâne o bandă și jumătate. A se calcula cum se va circula acolo, în condițiile în care, în fiecare zi de școală, era blocaj pe 3 benzi auto.

Devierea traseului de coborâre al mijloacelor de transport în comun pe strada De Mijloc a fost impusă de obținerea avizului Politiei Rutiere, pe strada Lungă nefiind posibilă amenajarea a mai mult de 3 benzi de circulație cu o lățime conform normativ de proiectare (minum 3,5 m).

Strada Lungă are o lățime de 12 m, din care lățimea benzii dedicate este de 4,5 m, iar celelalte două benzi de circulație au fiecare 3,75 m. Devierea circulației autobuzelor pe strada De Mijloc nu va afecta canalul Graft care își are traseul pe mijlocul străzii, mai precis în zona benzii doi de circulație.

(Foto) Primăria Brașov desființează stațiile de pe Lungă (sens Bartolomeu) și le mută pe De Mijloc 2

(Foto) Primăria Brașov desființează stațiile de pe Lungă (sens Bartolomeu) și le mută pe De Mijloc 3

Autobuzele după devierea pe strada De Mijloc vor circula pe prima bandă, acolo unde în prezent se amenajează temporar și stațiile RATBV. Amenajare definitiva a unei benzi de circulație pentru transportul în comun pe str. De Mijloc, este prevazută in proiectul «Calea Verde a Municipiului Brașov» neexistând o restricție de tonaj pentru această arteră de circulație”, a explicat primarul Allen Coliban, citat de Biz Brașov.

Traseele destinate circulației transportului public pentru care se amenajează benzi dedicate sunt:
1. Sensul Astra – Bartolomeu: terminal transport public Poienelor – Calea București – Str. Toamnei – B-dul M. Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. N. Iorga – Str. Lungă – Calea Făgărașului – terminalul de transport public Bartolomeu (Stadion Municipal);

(Foto) Primăria Brașov desființează stațiile de pe Lungă (sens Bartolomeu) și le mută pe De Mijloc 4

2. Sensul Bartolomeu – Astra: Calea Făgărașului – Str. Lungă – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Calea București – terminal transport public Poienelor;

3. B-dul Victoriei, pe ambele sensuri, între B-dul M. Kogălniceanu – terminalul de transport urban Gară.

Lungimea traseului benzilor dedicate, cumulată pentru cele 3 trasee, este de aproximativ 12,68 km. Lățime benzilor dedicate este de la 3,5 metri pe anumite tronsoane, până la 4,5 m, în funcție de specificul fiecărei artere de circulație pe care vor fi făcute aceste amenajări.

Previous Story

Fly Lili explică de a anulat zborurile de la Aeroportul Brașov. A vândut bilete fără să aibă avioane la dispoziție

Next Story

(Video) Copil de 6 ani mușcat de o femeie de 42 de ani, la mare. Agresoarea a fugit după el pe plajă și l-a și zgâriat