Drumuri aglomerate în Brașov după închiderea Văii Oltului și restricții pe Transfăgărășan. Rutele ocolitoare

Last Updated on iulie 8, 2024 Drumuri aglomerate în Brașov după închiderea Văii Oltului și restricții pe Transfăgărășan. Rutele ocolitoare 1

Traficul rutier a fost deviat și spre Brașov după ce autoritățile au anunțat că închid Valea Oltului pentru reparații, timp de o lună. Maşinile nu pot circula în intervalul 6.00 – 20.00, cu excepţia celor al instituţiilor de intervenţie, care vor fi însoţite de echipaje ale constructorului. Riveranii beneficiază de două intervale speciale pentru a se putea duce/ întoarce de la serviciu. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, de unde a ridicat orice restricţie, iar CFR a suplimentat numărul de garnituri, scrie mytex.ro.
(foto arhiva)

CNAIR propune variante ocolitoare pentru toate tipurile de vehicule.
Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:
Pentru relaţia Bucureşti – Veştem (Sibiu) şi retur:
Bucureşti → A3 → Ploieşti → DN1A → Braşov → DN 1 → Veştem – intersecţie cu DN 7

Pentru relaţia Piteşti – Braşov şi retur:
Piteşti → DN73 – A3 → Râşnov → Braşov
Pentru relaţia Bucureşti – A1 Simeria (precum şi zonele de vest, centru şi nord ale ţării) şi retur:
Bucureşti → A1 → Piteşti → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relaţie sunt propuse şi următoarele variante alternative:
Bucureşti → A1 → Piteşti → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiaşi → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
Bucureşti → A1 → Piteşti → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1
Bucureşti → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiaşi → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1
Bucureşti → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Circulaţia vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea şi punctul de lucru de la km 242 + 600, precum şi între Sibiu/Boiţa şi punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfăşura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare.

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naţionale şi judeţene din proximitatea sectorului închis circulaţiei pe DN7.

„În intervalele orare 7:30 – 8:00 şi 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localităţile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariţiei oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanţilor la trafic sau a personalului implicat în desfăşurarea lucrărilor”, au mai precizat reprezentanţii CNAIR.

Ei au adăugat că pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe acest sector de drum, va fi permisă circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară precizate la art. 32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum şi a autovehiculelor speciale de transport pacienţi.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariţiei oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanţilor la trafic sau a personalului implicat în desfăşurarea lucrărilor.

Concomitent, au fost demarate acţiuni pentru permiterea accesului pe DN10, Buzău – Braşov, al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 t.

De asemenea, au fost luate măsuri astfel încât pe variantele recomandate şi propuse, în toată această perioadă, să nu fie instituite alte restricţii de circulaţie ce ar putea afectă fluenţa şi siguranţa circulaţiei, iar acolo unde există acestea să fie ridicate în cel mai scurt timp posibil (aşa cum este cazul restricţiei de circulaţie instituite pentru reabilitarea podului situat pe DN1 km 194+400 în zona localităţii Vlădeni, unde circulaţia se desfăşoară semaforizat şi cu piloţi de trafic pe o singură bandă în dublu sens).
CNAIR a menţionat că lucrările ce se efectuează în acest moment urmează a fi finalizate în aproximativ două săptămâni, continuarea lor fiind reluată după ridicarea restricţiilor de pe DN7.

Reprezentanţii CNAIR roagă participanţii la trafic să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă, şi să utilizeze şi variantele de traseu propuse pe următoarele relaţii:
Făgăraş →DN1 → Şercaia → DN73A → Braşov şi retur
Făgăraş →DN1 → Şercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Braşov şi retur
Pe durata lucrărilor, CFR anunţă modificări în circulaţia trenurilor în zonă, dar şi suplimentarea garniturilor.

Luni, 8 iulie, vor fi restricții de trafic pe DN7C – Transfăgărășan
Luni, 8 iulie, vor fi restricții de trafic pe DN7C – Transfăgărășan, tronsonul din județul Sibiu, pentru desfășurarea etapei a 3-a a Turului Ciclist al Sibiului, anunță Radio Romania Actualități.
Luni, 8 iulie, vor fi restricții de trafic pe DN7C – Transfăgărășan, tronsonul din județul Sibiu, pentru desfășurarea etapei a 3-a a Turului Ciclist al Sibiului, anunță reprezentanții Regionalei de Drumuri și Poduri Brașov . Astfel, între orele 10:15 – 12:15, circulația va fi închisă între DJ 105P-Cârțișoara și Bâlea Cascadă , iar între orele 11:15 – 14:30 între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

De asemenea în intervalul orar 10:00- 17:30 se va închide circulația prin tunelul de la Bâlea Lac, aflat la limita județelor Sibiu și Argeș.

În plus, vor exista restricționări ale traficului pe porțiuni ale DN 7C Transfăgărășan între intersecția cu DN1 și Bâlea Lac, mai informează DRDP Brașov, ne-a informat corespondenta RRA Carmen Vulcan.

Advertisements
Previous Story

Brașov. RATBV angajează controlori „motivaţi să lucreze”

Next Story

Pilotii TAROM, cu salarii de 4500 euro/luna, grevă mascată pentru măriri de salarii. Compania are datorii de peste 1 miliard de lei