Doi soți, în vârstă de peste 80 de ani, au murit de cald într-un apartament. Locuiau la ultimul etaj, într-un apartament fără izolație și aer condiționat

Last Updated on iulie 18, 2024 Doi soți, în vârstă de peste 80 de ani, au murit de cald într-un apartament. Locuiau la ultimul etaj, într-un apartament fără izolație și aer condiționat 1

Doi soți de peste 80 de ani au fost găsiți joi fără suflare în locuința lor. Bieții oameni locuiau la ultimul etaj, într-un apartament fără izolație și aer condiționat, în condițiile în care în oraș s-a înregistrat și 40 de grade Celsius.

Vecinii nu îi mai văzuseră de trei zile și au alertat autoritățile. Vârstnicii erau căzuți lângă pat, fără urme de violență pe corp.
O nepoată a celor doi pensionari a sunat la 112, dimineața, pentru că nu îi mai răspundeau la telefon. Pompierii au spart ușa apartamentului din Iași și i-au găsit fără viață.

”Reporter: Se plângeau că le este rău, că îi doare ceva?
Bărbat: Nu, nu”.
Cei doi soți, el – fost inginer agronom, ea – medic veterinar, obișnuiau să iasă zilnic din apartament, pentru a hrăni câinii și pisicile din fața blocului. De trei zile însă nu i-a mai vazut niciun vecin. Atunci au și murit, potrivit medicilor.

Femeie: ”Din cauză că se înfierbântă acolo, izolația n-a fost făcută”.
”Erau vecini foarte buni, serioși”
”Femeie: Eu zic că din cauza căldurii, era prea cald și ei, fiind în vârstă…
Reporter: De când nu i-ați mai văzut pe afară?
Femeie: De vreo 3 zile”.

”Femeie: El cu mașina circula tot timpul. Ultima dată, săptămâna trecută, luni-marți era în mașină și mi-a făcut salut.
Reporter: Aveau copii?
Femeie: Nu aveau copii. Erau vecini foarte buni, serioși.
Reporter: Îi vizita cineva?
Femeie: Nu”.

Poliția a deschis un dosar penal, iar Medicina Legală va stabili dacă au murit sau nu din cauza căldurii, spun cei de la Știrile Pro Tv.

”Cele două persoane au fost găsite decedate în locuinţă de către pompieri, în Iaşi pe strada Islaz. La locul solicitării s-a deplasat o echipă de la Medicină Legală. Nu se cunoaşte cauza. Nu sunt semne de agresiune”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonator UPU SMURD Iaşi, conform Ziarul de Iași

Dumitru Crăciun este tânărul din Iași, mort din cauza căldurii
Dumitru Crăciun, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din localitatea Prigoreni, comuna Ion Neculce, județul Iași, a decedat în noaptea de luni spre marți, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Mama sa, Elena Crăciun, a povestit cum au decurs ultimele minute din viața bărbatului.

A făcut arșiță. A fost dimineață plecat cu vaca și cu vițelul, nu făcea treabă, doar așa, ceva ușor. Nu bea, că lua pastile. Din casă l-am scos afară, l-a luat la spital, a murit la spital. Nu era pe bancă, la poartă. A vorbit când l-am scos afară. El stătea mai mult cu mine, era mămos, mai ales că avea și probleme medicale.

Am zis că doarme mai mult pentru că e cald, pentru că și eu am dormit ieri mai mult ca niciodată. Fata mi-a atras atenția că ceva se întâmplă ceva cu el. L-am chemat la mine, îl chema Dumitru, dar noi îi ziceam Dănuț. A zis că el se culcă. Noi vorbeam cu el ca și cum era un copil de 5 ani, dacă a fost bolnav, vorbea, dar îl înțelegeai greu. Nu am simțit că e fierbinte. Mai târziu, a venit pe un fotoliu lângă mine și l-am întrebat dacă îi e rău.

I-am dat o cană de chișleag, un pahar de suc, un măr tăiat, a mâncat. I-am zis că-l spăl pe picioare, că mai mergea desculț, ca să-l duc la medic. El a zis că nu merge, astea au fost ultimele lui cuvinte. Se temea de doctori. Pe la 19.00, am anunțat ambulanța, dar a venit târziu. Toată tevatura asta a durat vreo jumătate de oră, i-am dat un Nurofen, i-am pus oțet. L-am pus pe pat, se vorbea că l-a luat ambulanța din parc, dar unde există la noi parc. Cum era să-l las pe bancă”, a declarat Elena Crăciun, conform BZI.ro

Previous Story

Brașov. 10 blocuri. Primăria construiește apartamente pentru tineri. A primit avizul de la Comisia de Circulație

Next Story

Inundații în Brașov, după ploaia torențială