Doi copii au sunat la poliție ca să facă o farsă, iar mama lor a luat amendă 500 de lei

Last Updated on iulie 24, 2024 Doi copii au sunat la poliție ca să facă o farsă, iar mama lor a luat amendă 500 de lei 1

Polițiștii nu au iertat-o pe mama a doi copii care s-au apucat să sune la 112 pentru a face o farsă. Mama copiilor s-a ales cu o amendă de 500 de lei

IPJ relatează că la data de 21 iunie, ora 13:54, Centrul Operațional al I.P.J. Sibiu a preluat un apel SNUAU 112, in care un apelantul, care părea a fi minor, a solicitat ajutorul organelor de politie, după care a închis telefonul, fără a se mai putea lua legătura cu acesta, in ciuda tuturor eforturilor făcute.

Având in vedere apelul extrem de scurt, localizarea apelului a fost imposibila, fiind evidențiat un perimetru extrem de mare din orașul Avrig. De asemenea, mesajele transmise de către D.J.T.S. Sibiu pe numărul de telefon mobil de pe care s-a apelat în vederea transmiterii unui link de localizare au fost neaccesate.

La nivelul Politiei orașului Avrig s-au constituit echipe de căutare si intervenție cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, care au efectuat căutări în baza coordonatelor de localizare trimise de către Dispeceratul IPJ Sibiu, căutând practic, din casă în casă, pe mai multe străzi din orașul Avrig, însă fără a fi identificat apelantul.
În același timp, de la nivelul tuturor structurilor operative si a Centrului Operațional erau efectuate verificări și activități specifice care să susțină, cu date si informații, întreaga misiune.

În jurul orei 20:00, în urma investigațiilor efectuate, a fost identificata o femeie din Avrig, mamă a doi copii minori, in vârstă de 12 si 8 ani. Niciunul dintre aceștia nu se aflau, din fericire, în pericol și nu au fost victimele vreunei infracțiuni. A fost identificat telefonul mobil de pe care unui dintre minori a apelat, in spirit de glumă, serviciul 112, precum și toate apelurile și mesajele autorităților nepreluate/necitite.

Mama copiilor a fost sancționata contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei.
Din nou, mobilizarea și profesionalismul fiecărui polițist au condus la acest rezultat, însă după multe ore de muncă contracronometru, a zeci de străzi verificate pas la pas, a sute de case la ușile cărora s-a bătut, de acoperire a fiecărei posibile piste de lucru, si da, de ce nu, a lipsei astfel din teren a mai multor echipaje de poliție care, dacă ar fi existat alte apeluri urgente în acele momente, nu ar fi putut să își aducă aportul în soluționarea lor.

Trebuie să ne educăm copiii, și nu doar pe ei, că apelurile false sau abuzive la 112 pot conduce la producerea unor tragedii, că în timpul apelării false/abuzive privăm persoanele care au nevoie real de serviciile specializate conectate la Serviciul 112 si care, fiind ocupate cu un astfel de apel, pot prelua cu întârziere apelurile reale.

La ce valoare a ajuns alocația pentru copii, în anul 2024, în România?
Alocație pentru copii, în anul 2024 se plătesc lunar prin mandat poștal sau transfer bancar, administrate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială. Alocațiile se plătesc de obicei de pe data de 8 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 26 a lunii, scrie Financiarul.

În fiecare lună, familiile din România așteaptă cu nerăbdare transferul alocațiilor pe cardurile copiilor lor. Plata se face conform noului calendar de plăți adoptat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Aceste plăți sunt esențiale pentru susținerea cheltuielilor legate de creșterea și educația copiilor.

În contextul financiar, valorile alocațiilor lunare în acest an s-au majorat față de anii precedenți. Astfel, copiii sub vârsta de 2 ani primesc o alocație lunară de 718 lei. Cei între 2 și 18 ani beneficiază de 291 de lei pe lună.

De asemenea, tinerii de peste 18 ani pot continua să primească alocații de stat dacă sunt încă înrolați în învățământul liceal sau profesional. Această măsură subliniază importanța susținerii educației și pregătirii profesionale pentru viitor.

Previous Story

Judecătorul care s-a pensionat a doua oară: „Naveta e foarte grea. M-am bazat că se bagă autobuze. Pensia nu trece de 4.000 de euro”

Next Story

Șeful Salvamont Zărnești, nemulțumit de turiștii nepregătiți și efectul de turmă