De ce a atacat-o ursul pe Diana. Mama fetei: „I-am zis să aibă grijă cu urșii, că mereu mi-era frică și mereu o atenționam de pericolele astea și mereu îmi spunea că sunt prea paranoică”

Last Updated on iulie 11, 2024 De ce a atacat-o ursul pe Diana. Mama fetei: „I-am zis să aibă grijă cu urșii, că mereu mi-era frică și mereu o atenționam de pericolele astea și mereu îmi spunea că sunt prea paranoică” 1

Autoritățile au venit cu noi precizări privind cazul fetei ucise după atacul unui urs. Diana, fata atacată de urs în Bucegi, a murit din cauza rănilor produse prin cădere în râpă, arată raportul medico-legal. Conform analizelor făcute ursului împușcat, animalul nu era turbat. Înregistrările apelurilor la 112 arată că ursul a atacat-o pe tânără pentru că ea a luat-o la fugă, stăpânită de panică, atunci când l-a văzut.

Diana a căzut de la peste 100 de metri înalțime și a suferit leziuni grave. Decesul a survenit rapid, ca urmare a hemoragiei interne. Avea, de asemenea, numeroase fracturi, arată raportul medico-legal.
Medicii spun însă că fata a pierdut mult sânge și din cauza mușcăturilor de la picioare, potrivit Stirile Pro Tv.

„Nu realizez că s-a întâmplat, încă sper să mă trezesc”, spune copleșită de durere mama Dianei. A venit la Ploiești să ridice trupul fiicei sale pentru înmormântare.
Laura Zaharia: „I-am zis să aibă grijă cu urșii, că mereu mi-era frică și mereu o atenționam de pericolele astea și mereu îmi spunea că sunt prea paranoică”.

Reporter: Iubea muntele?
Laura Zaharia: „Foarte mult, foarte mult. Îi plăcea tot, îi plăcea viața, prietenii, călătoriile”.

Deși a stat doi ani la Brașov și a mai mers pe munte, Diana a făcut, se pare, o greșeală fatală – a luat-o la fugă atunci când s-a intâlnit cu ursul.
La solicitarea Știrilor PRO TV, Serviciul de Telecomunicații Speciale a dat detalii privind apelurile la 112 făcute de ea și de cel care o însoțea. Băiatul i-a spus operatorului că prietena lui a fugit și este urmărită de urs.

Cei care merg pe munte trebuie să învețe cum să reacționeze la intâlnirea cu animalul. Turiștii din Bușteni nu iși făcuseră niciun plan.
Turiști: „Vedem noi ce-om face. Alergăm, nu ne prinde, suntem sportivi”.
Complet greșit. În cazul unei întâliniri cu ursul prima regulă este să nu fugiți. A doua este să nu vă urcați într-un copac pentru că urșii știu să se cațăre. Încercați să vă îndepartați ușor de el, dar fără să îi întoarceți spatele.

Ciprian Câmpean, pădurar: „Te retragi încet, să nu fugi pentru că nu poți fugi mai repede ca ursul, să te iei la trântă cu el în niciun caz”.
Adela Dadu este ghid montan și povestește cum au scapăt unii.
Adela Dadu, ghid: „Și-au lăsat rucsacii și ursul a mers la rucsac atras de mirosul hranei”.
Eficient se poate dovedi și un spray anti-urs. Iar un fluier sau chiar clopoțel atârnat de rucsac poate ține animalul departe și poate preveni atacul.

Tatăl Dianei Maria, tânăra ucisă de urs la Bușteni, a transmis un mesaj de-a dreptul cutremurător. Bărbatul susține că 9 iulie a fost ziua cea mai dureroasă din viața sa, atunci când a aflat că fiica lui a murit, potrivit Observator TV.

Cu inima sfâșiată, bărbatul a publicat un mesaj de rămas bun prin care a precizat că Diana nu va fi uitată niciodată.

„Cu inimile sfâșiate, anunțăm că în data de 9 iulie am trăit cea mai dureroasă zi din viețile noastre. Draga noastră fiică ne-a părăsit în cel mai tragic mod posibil. Drum lin către cer, iubita noastră… Nu te vom uita niciodată. Lacrimile noastre vor curge mereu pentru tine, iar amintirea ta va rămâne veșnic în inimile noastre”, a transmis tatăl tinerei ucise de urs.

Previous Story

Brașov. Zonele de risc unde poți întâlni urși. Primar: „Cine hrănește urșii să facă măcar trei luni de închisoare. Ca la Braşov se întâmplă şi la Siriu”

Next Story

Paznicul unui cimitir a cerut 6 lei pentru a lăsa o ambulanţă venită la o urgenţă să plece