Cum s-a produs accidentul cu trenul care tocmai pleca din Capitală spre Brașov. Locomotiva s-a izbit de tren pentru că ar fi rămas fără frâne

Last Updated on iulie 20, 2024 Cum s-a produs accidentul cu trenul care tocmai pleca din Capitală spre Brașov. Locomotiva s-a izbit de tren pentru că ar fi rămas fără frâne 1
Cel puțin 15 persoane au fost rănite ușor vineri seară, în Gara Basarab, după ce locomotiva unui tren privat București- Brașov s-a ciocnit de vagonul la care urma să se cupleze, conform Radio Brasov FM.
Din primele date, se pare că ar fi rămas fără frâne.
8 dintre victime, printre care și mecanicul, au fost transportate la spital. Agenția de Investigare Feroviară a deschis o anchetă.

Garnitura, ce aparține unui operator privat, a plecat din Gara de Nord, spre Brașov, în jurul orei 18:30. După câteva minute, s-a oprit în stația Basarab, unde locomotiva a fost decuplată, pentru schimbarea direcției de mers.

Când trebuia să se lege iar la tren, s-a ciocnit de primul vagon, în care erau călători.

Călător, pentru Stirile Pro Tv: „Am mers cred că 5 minute și după s-a oprit trenul și am rămas acolo încă 30 de minute și după s- a auzit bubuitura asta. Eu am fost în ultimul vagon.”
Imediat, a fost dată alarma.

Având în vedere numărul de persoane care se aflau în garnitura de tren în momentul impactului, la nivelul Capitalei a fost activat planul roșu de intervenție. Asta înseamnă că au fost trimise la gara Basarab foarte multe echipaje SMURD, dar și echipaje de stingere de la pompieri.

Potrivit primelor informații, persoanele rănite au fost pasagerii care se aflau în picioare în vagon, în momentul impactului.
15 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului. Opt dintre victime, inclusiv mecanicul locomotivei, au fost transportate la spital.

Previous Story

Doi brașoveni au murit pe DN1. Fata lor a fost dusă la spital. Mașina lor a fost lovită de TIR

Next Story

Reacţia unei tinere când un urs i-a ieşit în cale . „Nu l-am speriat”