Copil de 3 ani, cu supradoză de droguri la spital. Medic: “Din discuţiile purtate cu mama, minora ar fi servit o prăjitură de la candy bar”

Last Updated on iulie 6, 2024 Copil de 3 ani, cu supradoză de droguri la spital. Medic: "Din discuţiile purtate cu mama, minora ar fi servit o prăjitură de la candy bar" 1

O fetiță de 3 ani a fost aproape de moarte după o intoxicație severă cu stupefiante. Medicii au internat de urgență o fetiță de trei ani cu simptome specifice unei supradoze, iar la analizele efectuate copilul a ieșit pozitiv la marijuana. Este o premieră în România, dat fiind vârsta foarte mică a pacientului. Fetița a fost adusă la spital de mama ei căreia i s-au cerut explicații privind starea micuței.

O tânără din Constanța și-a adus copilul de urgență la spital cu o stare de rău și somnolență. Medicii au observat strălucirea nefirească din ochii copilului și bănuielile că ar fi drogată au fost confirmate de analize, scrie Click.

Este vorba despre un pacient minor, în vârstă de trei ani, care a fost internat în unitatea noastră prin serviciul de urgență. Când a fost adus la spital, copilul prezenta stare de somnolență fiind internat pentru ingestie de substanțe necunoscute. În urma testelor toxicologice, minorul a ieșit pozitiv la substanțe interzise.

Prin urmare, a primit tratament de specialitate din partea echipei noastre medicale. După mai bine de 24 de ore de spitalizare și monitorizare atentă starea sa de sănătate a copilului s-a îmbunătățit semnificativ și a fost externat în condiții de siguranță”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța, transmite Adevărul.

Mama și fetița de trei ani au ajuns Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Femeia și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu cea mică pentru că aceasta nu se mai oprea din râs. Până la spital, copila a fost copleșită de o stare de somnolență.
După simptomele prezentate, medicii au presupus ingerat substanțe stupefiante, motiv pentru care au testat-o. Fetița a ieșit pozitiv la canabis, potrivit replicaonline.

Mama copilului a fost și ea testată, dar rezultatul în cazul ei a ieșit negativ.
Cadrele medicale au chemat la fața locului ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, care au audiat-o pe mama copilului.

Din primele date, mama fetiței ar fi cetățean olandez și ar lucra ca navigator pentru o companie din Țările de Jos. Tatăl copilului este cetățean român, din județul Constanța.
Femeia le-ar fi spus anchetatorilor că fetița ar fi mâncat prăjituri, jeleuri și bomboane de la un magazin din Olanda.

Cel mai probabil, copila a mâncat bomboane sau o prajitură cu canabis, dar nu este exclusă nici varianta de a se fi aflat în preajma unei persoane care a consumat astfel de substanțe și s-a intoxicat.

Între timp, mama copilei dădea explicaţii. “Din discuţiile purtate cu mama, a reieşit că a participat împreună cu minora la o festivitate ocazionată de deschiderea unui salon, unde minora a servit o prăjitură de la candy bar”, a declarat Roxana Onea, purtător de cuvânt DGASPC Constanța, conform Observator TV.

Imediat ar fi început să fie agitată și să râdă necontrolat, a mai povestit femeia. Medicii o contrazic, însă. Cel mai probabil, spun ei, fetiţa ar fi stat într-o cameră în care a inhalat pasiv drogurile.

Efectele drogurilor la copii atât de mici sunt catastrofale, avertizează specialiştii. Substanţele interzise modifică iremediabil structura creierului.

“Cel mai important şi care pune viaţa in pericol este aferctarea sistemului cardiovascular, respirator şi nervos. Se pot întâmpla hipertensiune, tahicardie şi chiar sincopă. Absorbţia prin inhalare este mai mare, în jur de 20% decât cea prin administrare orală. Debutul acţiunii este între 6 si 12 minute de la inhalare”, spune Marius Chipurici, medic toxicolog.

Datele arată că cel mai consumat drog din România este canabisul.

Este o situaţie foarte gravă, aici vorbim despre riscurile asociate consumului de droguri, de o perioadă am constatat că părinţii consumă canabis de faţă cu copiii şi este un lucru foarte grav”, spune Cristian Oprișan- specialist antidrog.

Previous Story

Video Reacția unui turist britanic în tren spre Brașov, la clasa 1. Era mai bine la clasa a doua

Next Story

Brașov. Paradă de mașini Retro de la mall-ul AFI prin oraş