Clima din Brașov va fi ca cea din Italia, vara mai cald cu 7.5 grade Celsius, iarna mai cald cu 5.7 grade Celsius

Last Updated on iulie 16, 2024 Clima din Brașov va fi ca cea din Italia, vara mai cald cu 7.5 grade Celsius, iarna mai cald cu 5.7 grade Celsius 1

Specialiștii au realizat o nouă hartă care dezvăluie viitorul climat prognozat pentru locul în care locuiți. Clima din România va avea temperatura si umiditatea resimțite similare celor din Grecia sau Italia a zilelor noastre.

O nouă hartă interactivă, ‘Viitoarele climate urbane’, vă permite să explorați modul în care va fi afectată clima locuinței dumneavoastră. Folosind date de la Grupul interguvernamental de experți privind schimbările climatice (IPCC), Matthew Fitzpatrick, ecologist spațial la Universitatea din Maryland, a asociat 40 581 de localități din întreaga lume cu locații apropiate care se confruntă în prezent cu viitorul lor climat prevăzut pentru 2080, peste 60 de ani, scrie stiripesurse.ro.

În Brașov sunt așteptate veri cu  temperaturi mai mari cu 7.5 grade Celsius  față de ce avem acum. Temperaturile de iarnă sunt așteptate să crească cu 5.7 grade Celsius. Vegetația va fi una specifică zonei temperate continentală cu mixt de foioase și conifere.
Clima din Brașov de peste 60 de ani va semăna cu clima de acum din zona Pegonanga, Lombardia, Nordul Italiei, potrivit noii hărți climatice

Cum va fi vremea în ţară până pe 12 august: vestea dată de ANM. Prognoza meteo pentru 4 săptămâni
Vremea în România. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 15 iulie – 12 august 2024. Meteorologii de la ANM anunță un val de căldură de lungă durată, ce va afecta toată țara, scrie Observator TV.

Prognoza meteo pentru 4 săptămâni
Ne așteaptă o vară toridă, cu temperaturi peste cele normale ale perioadei. Meteorologii de la ANM anunță un val de căldură de lungă durată, ce va afecta toată țara. Meteorologii au actualizat prognoza pentru perioada 15 iulie – 12 august.

Vremea în România. Săptămâna 15 – 22 iulie
Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Articolul continuă după reclamă
Prognoza meteo – Săptămâna 22 – 29 iulie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Vremea în săptămâna 29 iulie – 5 august
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Meteo România, săptămâna 5 – 12 august
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice. Cu excepția regiunilor sud-estice unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit, mai ales în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

Previous Story

Aeroportul Brașov. AACR : Fly Lili, avion cu „61 de neconformități grave ce țin de siguranța zborului”

Next Story

Purpura fulminans. Băiețel de 2 ani, mort la spital. Părinții micuțului acuză medicii de neglijență