CFR a introdus la Brașov biletele și abonamentele metropolitane pentru trenuri

Last Updated on iulie 14, 2024 CFR a introdus la Brașov biletele și abonamentele metropolitane pentru trenuri 1

CFR a introdus pentru Brașov biletele și abonamentele metropolitane. Astfel, poți călători cu orice tren în zona metropolitană, de stat sau privat, nu trebuie să mai faci rezervare de loc. Abonamentele se poate emite pe diferite perioade timp, respectiv 3, 24 și 72 ore, și 7, 15 și 30 de zile și pornesc de la tariful de 12 lei pentru 3 ore și ajung la suma maximă de 260 de lei pentru un abonament lunar. Un lucru foarte bun pentru navetiști care pot alege primul tren care oprește în stație.

David F Dragos: „Locuiești în Zona Metropolitană Brașov și trenul trece prin localitatea ta (Municipiul Braşov, Municipiul Codlea, oraşul Predeal, oraşul Ghimbav, oraşul Râşnov, oraşul Zărneşti, comunele Bod, Budila, Cristian, Prejmer, Hărman şi Feldioara.) biletul feroviar metropolitan funcționează!🤝

1. Rezervarea de loc nu mai e obligatorie pentru calatoriile sub 40 km
2. ⁠rezervarea de loc are pret diferentiat pe 4 zone kilometrice (de la 1,5 lei la 5,5 lei) compatativ cu pretul unic de azi de 5,5 lei
3. ⁠se introduc biletele de calatorie metropolitana (o deplasare cu trenul oricarui operator de pe linia metropolitana selectata)

4. ⁠se introduc abonamentele de călătorie metropolitana (valabilitate de la 3 ore la o luna) valabile pe trenurile oricarui operator din zona metropolitana aleasa
5. ⁠biletele si abonamentele metropolitane se comercializeaza prin bilete.tren.ro, platforma Ghiseu Unic ARF (de la 15 ianuarie este obligatoriu si prin canalele proprii ale fiecarui operator)

6. ⁠abonamentele clasice feroviare sunt reglementate (valabilitate 5, 14 zile si o luna, calatorii nelimitate la operatorul ales) cu preturi la 50% per calatorie (la abonamentele lunare raportate la pretul a 44 de calatorii cumparate separat)
7. ⁠preturi reglementate pentru suplimentele de pat la vagoanele cuseta si de dormit
8. ⁠preturi reglementate pentru transportul bicicletelor (tarife diferentiate per distante kilometrice)

Tarifele sunt identice pentru toti operatorii.
Companiile care vand prin canalele proprii titlurile de calatorie feroviare (revanzatorii) pot pune adaosul lor (fara a fi afectate veniturile de serviciu public) in functie de serviciile cu valoare adaugata pe care le presteaza clientilor”

CFR a introdus pentru Brașov biletele și abonamentele metropolitane. Astfel, poți călători cu orice tren în zona metropolitană, nu trebuie să mai faci rezervare de loc. Abonamentele se poate emite pe diferite perioade timp, respectiv 3, 24 și 72 ore, și 7, 15 și 30 de zile și pornesc de la tariful de 12 lei pentru 3 ore și ajung la suma maximă de 260 de lei pentru un abonament lunar.

Abonamentul metropolitan încurajează deplasările moderne ale navetiștilor (funcționari, muncitori, elevi și studenți etc) și dă dreptul călătorului să meargă cu trenurile oricărui O.T.F.-C, în perioada și pe zona de valabilitate.

De asemenea, validarea și controlul abonamentului metropolitan se fac în mod facil, prin mijloace electronice sau digitale, iar eliberarea abonamentului metropolitan se poate face prin orice sistem de vânzare al O.T.F.-C.

Nu în ultimul rând, abonamentul metropolitan fiind un sistem de plată pre-plătit oferă o predictibiltate mai mare operatorilor de transport feroviar de călători în a-și planifica capacitățile de transport, arondate acestor zone metropolitane.

Previous Story

O fată de 16 ani a fost luată cu forța de pe stradă, cu mașina. Tatăl fetei: “Știu cine a luat-o”

Next Story

(Foto) Ștranduri și piscine termale pentru brașoveni. Poți să atingi o stare de bine în mod natural, prin odihnă, relaxare și vindecare!