Last Updated on iulie 22, 2024
Autoritățile recomandă să nu cumpărați produse de la vânzătorii ambulanți. Porumbul fiert sau gogoșile sunt ținute ore în șir în căldura extremă și vă pot strica vacanța. Cei mai afectați sunt copiii și vârstnicii. Nu vă lăsați convinși să cumpărați, chiar dacă vânzătorii vă atrag prin rime amuzante.
Vânzător ambulant: „Am știulete pe cocean de te bați cu Cichi Cean. Uite-l, boss…”
Dacă în alte țări europene comercianții ambulanți vând pe plajă fructe exotice așezate lângă gheață, la noi primează gogoșile în ulei, porumbul fiert și merele glazurate. Curioși și plictisiți pe plajă, turiștii cumpără chiar dacă se gândesc că le-ar putea face rău. Însă în temperaturi de peste 35 de grade, mărul glazurat nu este cea mai bună alegere, scrie Stirile Pro Tv.
10 lei costă un porumb fiert și tot cu 10 lei se vinde și o gogoașă.
Vânzător ambulant: „Sunt făcute de mine într-un loc special amenajat.”
Reporter: Le vinzi pe căldura asta, nimeni nu zice nimic?
Vânzător ambulant: „Căldură nu este, vă dați seama, omul care vrea să cumpere… Treaba e bună în general.”
Reporter: Cine le face? Cine prinde? Păi le faci tu, altcineva?
Vânzător ambulant: „Acum… afacere de familie.”
Reporter: Nu îți e frică că s-ar putea strica de la căldură?
Vânzător ambulant: „Sunt proaspete toate.”
Am cumpărat și noi o gogoașă direct de pe plajă și după trei ore am mers cu ea la Direcția Sanitar Veterinară pentru analize de laborator. Rezultatele au indicat drojdii și mucegaiuri în plină dezvoltare.
Femeie: „Nu am încredere, căci nu știu unde e făcute.”
Bărbat: „Dedesupt, sub glazură, nu știm ce mâncăm, poate să fie mere luate de pe jos, din altă parte, că nu se vede nimic.”
Boli care pot fi transmise la piscină sau la ştrand. Medic: „Te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă”
piscina
Dermatologul Ana Maria Vişinescu a vorbit, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, despre pericolele de sănătate asociate cu timpul petrecut la bazinele exterioare.
„Afecţiunile pe care le putem lua de la piscină sunt diverse, inclusiv infecții genitale date de candidoza în piscină. Duşul înainte şi după piscină este o regulă pe care trebuie să o aplicăm. Din ce am observat, oamenii nu au prosoape proprii când se așează pe șezlonguri. Acesta este o problemă. Recomand folosirea și a anumitor antimicotice pentru picioare pentru a evita verucile plantare care se pot lua de pe suprafețele de lângă piscină. Bacteriile se dezvoltă mai bine pentru că este apa mai caldă.
Toate micozele care se pot lua din apă nu se evidențiază imediat. Poți să nu ai niciun fel de problemă și atunci te trezești cu niște pete roșii care te mănâncă, care tot își schimbă culoarea și te gândești de unde.
Clorul ne face rău pielii pentru că, într-adevăr, clorul este agentul chimic utilizat pentru dezinfecția piscinelor. Mai este folosit și un agent reductor pentru flora micotică, dar și un stabilizator de ph. În principal, clorul este cel vinovat și este vinovat în măsura în care cei care se ocupă de aceste dezinfecții de piscine nu folosesc cantitățile normale, adică cantitatea se calculează la nivelul volumului apei din piscină.
Printre simptomele alergiei la clor se numără crampele abdominale, scaune moi. Celelalte sunt manifestările pe piele, manifestări alergice, în care avem diverse leziuni roșii pe piele. În acest caz, ne prezentăm la medicul dermatolog.„, a spus medicul Ana Maria Vişinescu, conform Antena 3.
Clorinarea apei realizează o antisepsie suficientă în condiții normale pentru uciderea majorității bacteriilor patogene pentru om. Există însă anumite specii de bacterii sau fungi care supraviețuiesc un timp îndelungat, adică ore sau chiar zile și în aceste condiții extreme de mediu. Tocmai de aceea este importantă cunoaștere a acestora și a metodei lor de transmitere pentru a preveni ajungerea lor în apă.