Brașov. Un fuior de vânt asemănător unei tornade s-a format între blocurile din cartierul Avantgarden

Last Updated on iulie 21, 2024 Brașov. Un fuior de vânt asemănător unei tornade s-a format între blocurile din cartierul Avantgarden 1

Un fuior de vânt asemănător unei tornade a fost filmat în cartierul Avantgarden, zilele trecute.

Fenomenul meteo neobișnuit a avut loc între blocurile din cartier, iar puterea impresionantă a vârtejului este evidentă. Fuiorul de vânt a fost fiind considerabil mai mare decât clădirile cu opt etaje din zonă, scrie brasov.net.

Deși nu a fost foarte puternic, fenomenul a atras atenția prin caracterul său neobișnuit, fiind rar întâlnit în mijlocul orașelor.

@adrian902403 #tornada #tornadainbrasov #tornadaromania #bartolomeubrasov #tornado #furtuna #haarp #haarproject #tornadoineurope #brasov🇷🇴 #romania🇷🇴 #brasovfurtuna ♬ Danger – SoundAudio

Prognoza meteo LUNI Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic ridicat (indicele temperatură-umezeală ITU va atinge sau va depăși pragul critic de 80 unități) în sudul Crișanei, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, iar local în Câmpia Română și Podișul Dobrogei va fi caniculă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în depresiunile Carpaților Orientali și 37 de grade, izolat în Lunca Dunării, iar cele minime în general între 14 și 24 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală, în special în regiunile sudice și sud-estice, scrie RTV.

Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și estul Olteniei și izolat în celelalte regiuni.

În intervale scurte de timp, îndeosebi în zonele de munte și în dealurile subcarpatice din sud, pe suprafețe mici, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și vor fi posibile căderi de grindină.

Previous Story

O șoferiță din Brașov a lovit două motociclete care circulau pe sensul opus

Next Story

Urs fugărit de polițiști pe Transfăgărășan. Altul este alungat aproape în fiecare seară, dar revine pentru a căuta hrană, în Bușteni