Brașov. Străzi blocate temporar în Centru

Last Updated on iulie 2, 2024 Brașov. Străzi blocate temporar în Centru 1

Primăria Brașov anunță că vor fi blocate câteva străzi din centrul orașului, în cadrul lucrărilor de amenajare a benzilor dedicate transportului în comun de pe traseul liniei 5 (terminal Poienelor-terminal Municipal și retur). Străzile vor fi blocate miercuri, 3 iulie:

Se ridică restricțiile pe Str Lungă, inclusiv pe breteaua dintre Cinema Astra și Casa Armatei;
⛔Se instituie restricții între orele 8.30 și 17.00 pe sectorul dintre Aro și Teatrul Dramatic, inclusiv cu blocarea circulației din străzile adiacente benzii pe care se execută lucrările (str. M Sadoveanu, str. dintre Corpul T și hotel Radisson Blu, breteaua Eroilor de la Modarom, toate celelalte intrări/ieșiri până la stația de autobuz Teatrul Dramatic), în vederea asfaltării. Accesul către Spitalul Militar și Strada Nicolae Bălcescu va rămâne deschis. Firma RS Activ , care execută lucrările, va încerca să reducă limitările la minimum necesar, pe măsură ce avansează asfaltarea;

⛔Se continuă lucrările de frezare a asfaltului începute pe Eroilor, fiind restricționată prima bandă de circulație (și semnalizată cu separatoare), până în zona Calea București – spitalul Județean.

⛔Toate aceste activități pot fi influențate de factori meteorologici, fiind anunțate ploi sau furtuni sporadice.
👉Investiția face parte din programul municipalității de trecere spre o mobilitate verde, care să ofere condiții de deplasare mai bune decât cu propriul automobil. Este primul proiect al municipalității prin care se vor crea culoare speciale pentru transportul în comun.

Traseele destinate circulației transportului public pentru care se amenajează benzi dedicate sunt:

1. Sensul Astra – Bartolomeu: terminal transport public Poienelor – Calea București – Str. Toamnei – B-dul M. Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. N. Iorga – Str. Lungă – Calea Făgărașului – terminalul de transport public Bartolomeu (Stadion Municipal);

2. Sensul Bartolomeu – Astra: Calea Făgărașului – Str. Lungă – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Calea București – terminal transport public Poienelor;

3. B-dul Victoriei, pe ambele sensuri, între B-dul M. Kogălniceanu – terminalul de transport urban Gară.

Lungimea traseului benzilor dedicate, cumulată pentru cele 3 trasee, este de aproximativ 12,68 km. Lățime benzilor dedicate este de la 3,5 metri pe anumite tronsoane, până la 4,5 m, în funcție de specificul fiecărei artere de circulație pe care vor fi făcute aceste amenajări.

Amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lățime de 3,5 – 4,5 metri și o adâncime de 4-6 cm a asfaltului existent și așternerea pe o suprafață de 49.475 mp a unui covor asfaltic nou. Marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală, cumulată, de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă.

Se vor reabilita trotuarele adiacente traseului benzilor, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluriri.

Previous Story

(Video) Accidentul cu 5 morţi, presimţit de mama unei victime. “Le-am spus nu veniţi, dacă maşina s-a defectat staţi la un hotel. Ceasul rău i-a pornit”

Next Story

(Video) O pădure de brazi a fost pusă la pământ de o furtună care a durat 10 minute