Brașov. Se demolează fabrica Tino. Se construiesc apartamente și birouri

Last Updated on iulie 9, 2024 Brașov. Se demolează fabrica Tino. Se construiesc apartamente și birouri 1

O altă fabrică din Brașov va fi demolată iar în locul ei vor fi construite apartamente și birouri. O companie în spatele căreia se află dezvoltatorul belgian Speedweell a început demersurile urbanistice pentru regenerarea urbană a fostei platforme pe care a funcționat fabrica de încălțăminte Tino.

Compania fondată de antreprenorii belgieni Didier Balcaen și Jan Demeyere a demarat pentru început procedura de autorizare a demolării vechilor clădiri de pe strada Avram Iancu în acest sens obținând un certificat de urbanism din partea Primăriei, care stabilește condițiile de derulare a unor astfel de lucări, scrie Biz Brasov.

În proprietatea Tino Brașov se află un teren de circa 17.600 de metri pătrați, fărâmițat în 37 de loturi, precum și fostele hale de producție, scrie mytex.ro.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor, firma prin intermediul căruia se va derula proiectul de la poalele Tâmpei, Maroon Invest SRL, a fost înființată anul trecut și are datorii de 49 de milioane de lei, probabil prețul pentru achiziția fostei fabrici, și active imobilizate de 57 de milioane de lei.

Speedwell s-a extins din luna iunie și în Polonia, iar în România are câteva proiecte în București, Cluj, Timișoara și Râmnicu Vâlcea. Portofoliul companiei numără astăzi aproximativ 150.000 mp de spații de birouri și retail, peste 6.000 de apartamente, și 23.000 mp de spații industriale, cu o valoare totală a proiectelor estimată la aproximativ 1,5 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de către dezvoltator. În Polonia a urma să implementeze un proiect de locuințe pentru studenți.

Speedwell a devenit cunoscută pe piața românească pentru coordonarea dezvoltării turnului de birouri Unirii View din centrul Bucureștiului, aflat în proprietatea fostului pilot de raliuri Yves Weerts. Didier Balcaen a fost partener al Liebrecht & WooD. Speedwell a anunțat în 2019 lansarea unui fond de investiții în valoare de 100 de milioane de euro ce va fi utilizat pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare, preponderent rezidențiale, cu un cost total de circa 400 de milioane de euro.

Previous Story

Foto Brașov. Crengi mari dintr-un copac din Parcul Central s-au rupt și au căzut la pământ

Next Story

Video Brașov. „Lucrările avansează vizibil la cea mai mare Sală Polivalentă din România, pe care o construim la Brașov”