Brașov. Profesor universitar reținut pentru mită. Lua bani de la studenți pentru promovarea examenelor

Last Updated on iulie 5, 2024 Brașov. Profesor universitar reținut pentru mită. Lua bani de la studenți pentru promovarea examenelor 1

Corupți din „studenție”. Mai mulți polițiști, studenți la Facultatea de Științe Juridice a Universității “Spiru Haret” din Brașov, sunt vizați de acuzații de corupție. Ar fi dat mită unui profesor cercetat și el în dosar ca să promoveze examenele și să ia licența.
Cei care vor să ajungă ofițeri au nevoie de diplomă, scrie Stirile Pro Tv.

20 de percheziţii în Bucureşt şi 11 judeţe (Alba, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Constanţa, Covasna, Harghita, Prahova, Galaţi, Vrancea şi Giurgiu) au făcut joi, 4 iulie, procurorii şi poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, cu sprijinul structurilor anticorupţie din nouă judeţe.

Dosarul a fost constituit pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de „mită, dare de mită, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă”.
În fapt, în perioada 2023 2024, mai multe persoane – suspecţi în cauză – care au avut sau au şi în prezent calitatea de student la o universitate privată din municipiul Braşov, au remis, direct sau indirect, unui profesor din cadrul universităţii diverse sume de bani şi bunuri cu scopul facilitării promovării examenelor din cursul anului de studiu sau a examenului de licenţă”, arată DGA Braşov, scrie bzb.ro.

Din cercetările efectuate până în prezent, este vorba de aproximativ 15 studenţi, iar sumele remise/ solicitate sunt între 500 şi 2.500 de lei.

Profesorul universitar brașovean acuzat de luare de mită a fost reținut
Profesorul universitar brașovean acuzat de luare de mită a fost reținut, pe o durată de 24 de ore, alături de un intermediar. „S-a dispus măsura reținerii față de profesorul din cadrul universității și față de un intermediar – ambii suspecți în cauză”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, potrivit mytex.ro.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. O fetiță de 4 ani a murit, după ce un autoturism s-a lovit de un TIR pe DN13

Next Story

Brașov. Au dat lovitura cu „ciorba la pungă”. 400.000 de euro vânzări în prima lună