Brașov. Poliția Locală a închis 9 restaurante şi cafenele. Ce nereguli au fost găsite

Last Updated on iulie 29, 2024 Brașov. Poliția Locală a închis 9 restaurante şi cafenele. Ce nereguli au fost găsite 1

Polițiștii Locali au anunțat că au închis 9 restaurate şi cafenele din Răcădău care funcționau fără autorizație. Din păcate, polițiștii locali nu au vrut să spună și care sunt acestea.

În perioada 17-26 iulie 2024, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale au efectuat controale la agenții economici care desfășoară activități comerciale în domeniul alimentației publice (restaurante, baruri, cafenele, cofetării, fast food-uri) în cartierul Răcădău din Municipiul Brașov, în vederea verificării autorizației de funcționare, conform brasov.net.

Polițiștii locali au constatat că 9 dintre cele 36 de unități verificate încălcau prevederilor OG nr. 99/2000(R) privind comercializarea produselor și serviciilor de piață. Respectivii agenți economici, ce nu dețineau acord/autorizație de funcționare, au fost sancționați contravențional cu amenzi, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activităților comerciale desfășurate până la data autorizării, în conformitate cu actul normativ anterior precizat.

Unul dintre operatorii economici, care desfășura alte activități decât cele autorizate, a fost sancționat contravențional pentru comercializarea de produse și servicii de piață, altele decât cele înscrise în acordul/autorizaţia de funcţionare. Cuantumul total al amenzilor aplicate cu ocazia controalelor efectuate în perioada de referință s-a ridicat la suma de 4.400 lei, scrie Biz Brasov.

Conform informațiilor furnizate de Biroul Protecția Mediului și Activități Comerciale, în ultimii 2 ani, numărul agenților economici care desfășurau activități comerciale fără autorizație/acord de funcționare a scăzut în mod considerabil, de la aproximativ 45% la 25%.

Punem în vedere agenților economici faptul că desfășurarea exercițiului comercial cu autorizație/acord de funcționare reprezintă obligație prevăzută de amintitul act normativ, lipsa acesteia/acestuia sancționându-se cu amendă și suspendarea activității până la data autorizării, iar veniturile realizate ilicit în perioada suspendării activității se confiscă și se fac venit la bugetul de stat.

Verificările vor continua în toate cartierele din Municipiul Brașov, obiectivul acestor controale fiind ca numărul agenților economici care funcționează în ilegalitate să tindă spre zero.

Previous Story

Accidente Brașov: Două persoane rănite pe Ocolitoare. Un motociclist se lovește de un BMW

Next Story

Doi oameni au murit, după ce maşina în care se aflau s-a lovit de un sens giratoriu, pe DN 1, între Brașov și Sibiu