Brașov. O zi cu schimb de haine în Parcul Central. Intrarea este liberă la toate activităţile

Last Updated on iulie 12, 2024 Brașov. O zi cu schimb de haine în Parcul Central. Intrarea este liberă la toate activităţile 1

Eveniment inedit în Parcul Central din Brașov. Echipa CUMEA lansează cea de-a treia ediţie a Cinematecii CULMEA, cu tema fast-fashion, în weekendul 12-13 iulie la Braşov în Parcul Titulescu. Intrarea este liberă la toate activităţile: proiecţii de film, târg second-hand şi atelier de croitorie.

Industria textilă şi a modei este a doua cea mai poluantă industrie din lume. Indiferent dacă hainele tale nu se mai potrivesc sau nu sunt în stil, 57% din hainele aruncate, nevândute şi folosite ajung la gropile de gunoi. Pe măsură ce îmbrăcămintea se degradează în gropile de gunoi, eliberează metan, un gaz cu efect de seră puternic care este de 28 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon”, menţionează Sabina Baciu, director CULMEA, citată de bzb.ro.

Pe parcursul întregii zile de sâmbătă (10:00-20:00) se va desfăşura Târgul comunitar de haine second-hand ale tinerilor din Braşov, în cadrul căruia vizitatorii vor putea schimba piese vestimentare şi se vor putea sfătui privind zona aceasta de interes comună. Hainele rămase nevândute şi în stare bună vor fi donate către asociaţia ”Bucuria Darului” din Braşov.

DIN PROGRAM
– vineri, 12 iulie, ora 20:30 – proiecţia „Croieşte viitorul” (serial documentar, Regatul Unit, 2021);
– sâmbătă, 13 iulie, ora 10.00 – Matineu Disco #RomPopTimeMachine; ora 20.30 – proiecţia „Mambar Pierette” (ficţiune, Belgia, Camerun, 2023.

Concertul Operei de sâmbătă, amânat cu o oră din cauza caniculei
Reprezentanții Operei Brașov au anunțat că evenimentul de sâmbătă, din Piața Sf. Ioan, concertul „This Is My Song”, va începe de la ora 20.00, și nu de la ora 19.00, așa cum era programat inițial, scrie Radio Romania Brașov.

Asta din cauza căldurii excesive din această perioadă, au transmis reprezentanții Operei Brașov.

Intrarea la eveniment este liberă, iar publicul ce va fi prezent se va putea delecta cu coloane sonore ale multor filme ce au făcut istorie, în aranjamente originale semnate de Andrei și Ionel Tudor.

Previous Story

Elena Lasconi: ”Ursul a ajuns în curtea mea!” Șef Salvamont: „Traseele turistice în momentul de față nu mai prezintă nicio siguranță din cauza urșilor”

Next Story

Brașov. Sărbătoarea cailor, la Râşnov, cu Paradă și concert Voltaj. Zdob și Zdub concertează la Zărnești la „Zilele Orașului”