Brașov. Începe festivalul medieval „Teutonic Fest Hãrman”

Last Updated on iulie 22, 2024 Brașov. Începe festivalul medieval „Teutonic Fest Hãrman” 1

Brașovenii sunt invitați la cea de-a 2-a ediție a festivalului medieval „Teutonic Fest Hãrman” care va avea loc în perioada 27-28 iulie 2024 în Cetatea Medievală din Hãrman, la 8 km de Brașov. Acest eveniment anual promite să fie o incursiune captivantă în istoria și cultura medievală.

Program și Activități
Festivalul va include o serie de activități și spectacole menite să recreeze atmosfera vremurilor de demult:
Activități și Turniruri Cavalerești: Cavalerii vor demonstra măiestria lor în lupte și turniruri medievale, inclusiv cãlare, transportând publicul în epoca eroică a cavalerilor și domnițelor, scrie Monitorul Expres.

Tabãra Medievalã: Grupurile de reconstituire istoricã, işi vor prezenta recuzita, mãiestria ṣi informaţiile istorice.

Tururi ghidate: pe parcursul festivalului, organizatorii oferă de 3(trei) ori zilnic exclusiv posibilitatea de a asculta de la unul dintre cei mai renumiți ghizi, https://youtu.be/Zwuwh4H_MBA?feature=shared, informații despre modul de viață, organizarea si specificul secolelor trecute.

Spectacole de Teatru și Muzică: Trupe de teatru și muzică medievală vor oferi reprezentații speciale, recreând legende și povești din Evul Mediu.

Ateliere de Meșteșuguri: Vizitatorii vor putea participa la ateliere interactive având ocazia să învețe tehnici tradiționale direct de la meșteri pricepuți.

Gastronomie Medievală: Cronicile Culinare ale Transilvaniei vor oferi workshop-uri si preparate autentice din bucătăria medievală, invitând participanții să deguste arome și rețete de odinioară.

Festivalul se va desfășura, sâmbătă, 27 iulie, între orele 10:00 si 19:00, și duminică, între orele 10:00 și 18:00, în incinta Cetății Medievale, un cadru perfect pentru reconstituirea istorică.

Accesul se va face pe baza biletelor, disponibile la intrare. Organizatorii au luat măsuri speciale pentru a asigura siguranța și confortul tuturor participanților, inclusiv facilități de prim ajutor.

Festivalul Medieval „Teutonic Fest Hãrman” este un eveniment dedicat întregii comunități, având ca scop promovarea patrimoniului cultural și istoric.

Pe spațiul public din fața Cetății Medievale, activități artistice si muzică contemporană vor avea loc până târziu în noapte.

Previous Story

Trei fete s-au înfipt cu motocicletele într-un TIR. Una dintre ele ar fi fost băută

Next Story

Brașov. Record de înscrieri la Universitatea Transilvania. Cea mai mare concurență, la Facultatea de Medicină