Brașov. De luni, se desființează banda de autobuze de pe Lungă (sens Bartolomeu), este oferită autoturismelor. Autobuzele de pe liniile 5, 14, 24, 28  vor circula pe strada De Mijloc

Last Updated on iulie 12, 2024 Brașov. De luni, se desființează banda de autobuze de pe Lungă (sens Bartolomeu), este oferită autoturismelor. Autobuzele de pe liniile 5, 14, 24, 28  vor circula pe strada De Mijloc 1

De luni, autobuzele vor circula pe strada De Mijloc spre Bartolomeu, iar vechea bandă de autobuz de pe Lungă devine sens unic pentru autovehicule pe direcția Centru. Pe partea cealaltă a străzii începe marcarea benzii speciale de autobuze

Primăria produce o mică revoluție în trafic, în zona Lungă-Bartolomeu. Desființează banda de autobuze care coboară pe strada Lungă și o oferă șoferilor de autoturisme care circulă spre Centru.

Autobuzele vor coborî pe strada De Mijloc cu mențiunea că în septembrie, la începerea școlii, va fi blocaj total. Blocaje existau în fiecare dimineață din cauza părinților care staționau oriunde pentru a-și lăsa copiii  la școală. Acum, o bandă pentru autoturisme este desființată.

De luni, autobuzele vor circula pe strada De Mijloc spre Bartolomeu, iar vechea bandă de autobuz de pe Lungă devine sens unic pentru autovehicule pe direcția Centru. Pe partea cealaltă a străzii începe marcarea benzii speciale de autobuze, anunță Biz Brașov.

De săptămâna viitoare vor începe lucrările de marcare a benzilor de circulație de pe str. Lungă, care vor schimba circulația pe tronsonul cuprins între Biserica Bartolomeu și intersecția cu str. De Mijloc.

Banda de coborâre specială pentru autobuze de pe Lungă va fi desființată
Pe acest tronson se va circula în sens unic, spre centrul orașului, banda de coborâre pentru transportul în comun și autocare fiind desființată.

De luni, 15 iulie, traseul liniilor A1, 5, 14, 20B, 24, 28 dinspre centrul istoric spre Bartolomeu se va desfășura pe str. De Mijloc, iar autobuzele vor opri în stațiile nou amenajate, astfel:

autobuzele de pe liniile: 5, 14, 24, 28 vor opri în toate cele 4 stații nou create: „Școala nr. 12“ (amplasată înaintea intersecției dintre str. De Mijloc și str. Nicopole), „Școlii“ (după intersecția cu str. Școlii), „De Mijloc“ (după intersecția cu str. Morii) și „Câmpului“ ( după intersecția cu str. Câmpului);
autobuzele de pe linia A1 vor opri doar în stația „Școlii“.
Autobuzul etajat (linia 20 B) nu are stație pe str. De Mijloc.

Investiția face parte din programul municipalității de trecere spre o mobilitate verde, care să ofere condiții de deplasare mai bune decât cu propriul automobil. Este primul proiect al municipalității prin care se vor crea culoare speciale pentru transportul în comun, spun cei de la Primăria Brașov.

Previous Story

Brașov. Sărbătoarea cailor, la Râşnov, cu Paradă și concert Voltaj. Zdob și Zdub concertează la Zărnești la „Zilele Orașului”

Next Story

Un bărbat a mers la BNR cu un teanc de bancnote arse pentru a le schimba. A primit contravaloarea banilor. Explicația BNR