Brașov. Cinema în aer liber la Caravana Metropolis și Festivalul FilmeDar. Pavel Bartoș vine cu Ramon

Last Updated on iulie 17, 2024 Brașov. Cinema în aer liber la Caravana Metropolis și Festivalul FilmeDar. Pavel Bartoș vine cu Ramon 1

Brașovenii sunt invitați la film, cinema în aer liber la Caravana Metropolis și Festivalul FilmeDar.  Caravana Metropolis – Cinema în aer liber revine la Brașov și în acest an cu noi proiecții de film! Între 23 și 28 iulie, de la 21:30, în Parcul Titulescu, iubitorii de film se vor putea bucura de un program special în cadrul căruia sunt reunite cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, laureate sau nominalizate la festivalurile de film de la Cannes, Veneția și San Sebastian, la Berlinale, Premiile César și European Film Awards.

Programul proiecțiilor de la Brașov
23 iulie – „The Promised Land” (Bastardul) – în premieră în România
Sinopsis: Povestea lui Ludvig Kahlen, care și-a urmărit visul de-o viață: să facă în așa fel încât sănătatea să-i aducă bogăție și onoare.

24 iulie – The Taste of Things (Dragoste la foc mic)
Sinopsis: Eugenie, o bucătăreasă fără egal, a lucrat pentru celebrul gurmand Dodin în ultimii 20 de ani. Odată cu trecerea timpului, practica gastronomiei și admirația reciprocă s-au transformat într-o relație romantică. Legătura dintre ei dă naștere unor feluri de mâncare, unul mai delicios decât altul, care îi surprind până și pe cei mai iluștri bucătari ai lumii. Însă lui Eugenie îi place libertatea și nu și-a dorit niciodată să se căsătorească cu Dodin. De aceea, el decide să facă ceva ce nu a mai făcut până acum: să gătească pentru ea.

25 iulie – „Vincent doit mourir” (Vincent trebuie să moară!) – în premieră în România
Sinopsis: Povestea îl urmărește pe Vincent, care se trezește atacat fără un motiv aparent peste noapte. Când fenomenul se intensifică, el trebuie să fugă și să-și schimbe complet modul de viață.

26 iulie – „Crossing” – în premieră în România
Sinopsis: Lia, o profesoară pensionară, a promis că își va găsi nepoata pierdută de mult, Tekla. Căutarea ei o duce la Istanbul, unde o întâlnește pe Evrim, un avocat care luptă pentru drepturile trans, iar Tekla începe să se simtă mai aproape ca niciodată.

27 iulie – „La Cocina” – în premieră în România
Sinopsis: Urmărește viața în bucătăria unui restaurant din New York, unde culturile din întreaga lume se amestecă în timpul goanei de la prânz.

28 iulie – „Fox & Hare Save the Forest” (animație, subtitrat) – în premieră în România
Sinopsis: Se concentrează pe aventurile lui Fox și Hare, cei mai buni prieteni, care sunt înconjurați de o grămadă care a devenit ca o familie. Într-o zi, ei află că Owl a dispărut și pornesc într-o călătorie pentru a-l găsi.
Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pavel Bartoș vine cu Ramon, la FilmeDar / Intrarea la festival e liberă
Ediția a IV-a a Festivalului FilmeDar va însemna: trei seri de festival și trei invitați pe măsură, în perioada 19 – 21 iulie, în Cetatea Feldioara.

„Festivalul aduce Filmul ȋn Dar publicului spectator, alături de Povestea invitaţilor speciali care ȋl ȋnsoţesc. Doamna Irina Margareta Nistor – critic de film, face selecţia și prezintă cu farmec și cu detalii memorabile toate filmele din program, iar Andrei Giurgia, director al Festivalului Serile Filmului Românesc, ne ȋnsotește și ne ȋndrumă ȋn călătoria noastră cinematografică. Mare bucurie ne aduce prezenţa invitatului special de anul acesta – Pavel Bartoş, îndrăgit actor, prezentator TV şi producător, cel care ne va aduce ȋn Dar, în prima zi de festival, comedia romantică Ramon (2023, regia Jesus del Cerro).

În cea de-a doua zi, descoperim cu nostalgie încă o peliculă cu scene turnate între ruinele cetăţii noastre – Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanul (1980), în regia Malvinei Urşianu. Astăzi însă ne bucurăm de această proiecţie în curtea cetăţii restaurate, un spaţiu primitor pentru Film şi iubitorii celei de-a șaptea arte. Ultima seară de festival ne rezervă o adevărată surpriză – Sorin Lupaşcu va însufleţi atmosfera cu muzică de pe vinyl, o frumoasă introducere pentru filmul Playback în regia Iuliei Rugină (2023).

Această ediţie devine realitate prin finanţarea asigurată de la bugetul local, într-un parteneriat de nădejde cu echipa Asociaţiei Artis. Vă așteptăm cu drag la Filme-n dar, dar și poveste ȋn Cetatea Feldioara!”, spune Sorin Taus, primarul comunei Feldioara, conform mytex.ro.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul festivalului FilmeDar
Vineri, 19 iulie 2024
Ora 20.30 | Cetatea Feldioara
Deschiderea Festivalului
Conferința de presă pentru lansarea ediției a IV-a
Andrei Giurgia, director festival

Vineri, 19 iulie 2024
Ora 21.00 | Cetatea Feldioara
Proiecție film| Ramon (regia Jesus del Cerro), 2023
Invitați: Pavel Bartoș, Irina-Margareta Nistor

Sâmbătă, 20 iulie 2024
Ora 11:00 | Căminul Cultural Feldioara
Proiecție film| De ce are vulpea coadă? (regia Cornel Diaconu), 1988
Invitat: Irina-Margareta Nistor
Ora 21:00 | Cetatea Feldioara
Proiecție film Întoarcea lui Vodă Lăpușneanul (regia Malvina Ursianu), 1980
Invitat: Irina-Margareta Nistor

Duminică, 21 iulie 2024
Ora 11:00 | Căminul Cultural Feldioara
Proiecție film| Avioane – Planes (regia Klay Hall), 2013 – 2D/Dublat în limba română
Invitat: Irina-Margareta Nistor
Ora 20:00 | Cetatea Feldioara
Party Sorin Lupașcu cu muzică pe vinyl
Ora 21:00 | Cetatea Feldioara
Proiecție film |Playback (regia Iulia Rugină), 2023
Invitați: Irina-Margareta Nistor, Sorin Lupașcu

Previous Story

(Video) O dentistă a fost găsită moartă în cabinet. Printre cei duși aseară la audieri este şi soțul victimei

Next Story

Video Brașov. Hora în piscină cu muzică live la Laguna Albastra