9,98. Alexandru Blănaru, cea mai mare medie la Bacalaureat în Brașov, pleacă în Marea Britanie

Last Updated on iulie 8, 2024 9,98. Alexandru Blănaru, cea mai mare medie la Bacalaureat în Brașov, pleacă în Marea Britanie 1

Elevul de la Șaguna, care a obținut cea mai mare medie la Bacalaureat în Brașov, dorește să plece la studii în Marea Britanie. El este cel care a obținut media 9,98 la examenul de Bacalaureat, după ce a fost notat cu 10 la Română și Matematică și 9,95 la Chimie organică. Singura notă la care se aștepta era 10-le de la Matematică.

După patru ani de studiu, secretul reușitei sale îl reprezintă chiar dascălii care l-au format, după cum a mărturisit acesta pentru Radio România Brașov FM: „Pot spune că sunt relaxat și mulțumit. Știu că am scăpat de o povară, știu că munca a fost răsplătită în final, dar mai ales sunt recunoscător profesorilor de la Colegiul «Andrei Șaguna», niște oameni minunați, care m-au ajutat să mă maturizez intelectual enorm, iar reușita asta de la Bacalaureat este doar o fracțiune insignifiantă din contribuția lor totală. La Română este marea surpriză, deoarece știm cu toții, implică o doză semnificativă de subiectivitate, dar m-am simțit destul de confortabil cu varianta de subiect”.

Mai departe, „șagunistul” își va construi viitorul peste hotare. În Marea Britanie, mai exact, unde a fost admis la mai multe instituții prestigioase:

Eu am fost admis la cinci universități din Marea Britanie, cu anumite condiții legate de nota din Bacalaureat, bineînțeles. Prima mea opțiune este Școala de Economie din Londra – London School of Economics – care mi-a cerut nota 9 în Bacalaureat și astăzi am îndeplinit-o. Voi studia politică și economie.

Pentru moment, nu plănuiesc să mă întorc. Am așa o pasiune mai fierbinte pentru Marea Britanie și cultura respectivă și doresc în următorii ani să contribui și eu la societatea respectivă”.

Cinci fete au cele mai mari medii din Sibiu, la Bac
Cinci fete, eleve ale liceelor și colegiilor din Sibiu au obținut cele mai mari medii la examenul de Bacalaureat de anul acesta. Sunt cu toate fericite și încântate de rezultatele obținute și doar una dintre ele se gândește să depună contestație, scrie Turnul Sfatului.

9,98. Alexandru Blănaru, cea mai mare medie la Bacalaureat în Brașov, pleacă în Marea Britanie 2

Teodora Gabriela Crișan a terminat Științe Sociale la Colegiul Național „Octavian Goga”. Fata a obținut la bacalaureat, alături de o altă elevă de la Noica, cea mai mare medie înainte de contestații. 9,96 este nota finală a celor două fete.

Alexia Maria Estela Răulea a terminat la liceul Constantin Noica din Sibiu și este, alături de Teodora, eleva cu cea mai mare medie obținută la examenul de Bacalaureat. Alexia spune că este foarte fericită și-i mulțumește lui Dumnezeu pentru reușita sa.

Beatrice Cristea a obținut o medie de 9.95. Despre ea am scris prima dată în anul 2022, atunci când era singura elevă din Sibiu calificată la trei olimpiade naționale. Beatrice a terminat profilul mate – info la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, iar parcursul ei a fost unul frumos, presărat cu foarte multă muncă. Un an mai târziu, în 2023, fata se califica la etapa internațională a olimpiadei „Științele Pământului” din India, după ce la nivel național a fost admisă la patru olimpiade naționale.

Teodora Murgoci, este absolventă a Colegiului Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu, filologie-bilingv. Fata a obținut la examenul de bacalaureat media 9,91 și este extrem de fericită pentru că nu se aștepta.

Gabriela Steliana Banciu a terminat și ea Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, profilul științe ale naturii. Este de loc din Tilișca și a făcut naveta toți cei patru ani de liceu.

Previous Story

Gabriela Cristea: „Paradisul nostru bio de la țară, strămutat la oraș în Brașov”

Next Story

O fată a căzut pe Valea Caraimanului din Bucegi, suferind multiple traumatisme