7 traficanți de droguri prinși la Brașov. Alimentau cu droguri consumatorii din București

Last Updated on iulie 26, 2024
7 traficanți de droguri prinși la Brașov. Alimentau cu droguri consumatorii din București 1
Polițiștii au destructurat o rețea de traficanți de droguri din Brașov care alimenta cu droguri consumatorii din Capitală. Cei șapte membri ai grupării au fost inițial reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, patru dintre ei au fost arestați preventiv, iar ceilalți 3 au primit control judiciar. Timp de mai bine de 5 luni, aceștia au vândut cocaină către consumatori din București, pentru sume cuprinse între 450 și 500 de lei pentru un gram.

Polițiștii au făcut percheziții la locuințele acestora din Brașov, unde au descoperit 200 de grame de cocaină, aproape 3 kilograme de canabis, cântare electronice de mare precizie și sume de bani în lei și euro. În încercarea de a scăpa de poliție, unul dintre traficanți a aruncat pe fereastră două pungi cu cocaină. În fața blocului se aflau însă alți mascați, care au filmat totul. Cele două pungi cu droguri au fost recuperate, scrie Digi 24.

La data de 24 iulie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea a 7 persoane. Astăzi, 25 iulie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă a patru dintre persoanele reținute, pentru 30 de zile, scrie brasov.net.

Față de alte trei persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au luat măsura controlului judiciar.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, specialiștilor criminaliști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Previous Story

Brașov. Consilierii au votat  restricționarea traficului pe străzile din Centrul Istoric al Brașovului și Schei, cu o condiție

Next Story

Creșterea temperaturii medii i-a alertat pe meteorologi. Roxana Bojariu, climatolog șef al ANM: „Magnitudinea ne nedumerește. Creșterea e mult mai mare față de ce anticipam noi”