(Video) Turiști români prădați de hoți în Grecia. S-au furat mașini și bani în plină zi: “Mie mi-a luat 500 de euro și vreo 900 de lei/ A deschis maşina ca şi cum ar fi maşina lui”

Last Updated on iunie 25, 2024 (Video) Turiști români prădați de hoți în Grecia. S-au furat mașini și bani în plină zi: "Mie mi-a luat 500 de euro și vreo 900 de lei/ A deschis maşina ca şi cum ar fi maşina lui" 1

Probleme mari pentru românii care au ales să meargă în această vară în Grecia. Unei familii i-a fost furată maşina lăsată în parcarea hotelului, într-o staţiune din Halkidiki. În aceeaşi penisulă grecească, altor două familii le-au fost furaţi bani şi bunuri din interiorul maşinii, când se aflau la plajă. Deşi păgubiţii au anunţat poliţia elenă, niciun prejudiciu nu a fost recuperat, scrie Observator Tv.

Momentul în care este furată maşina unor români aflaţi în vacanţă într-o staţiune din Halkidiki, Grecia, a fost surprins de camerele de supraveghere.

Pe imagini se vede inclusiv momentul în care unul din hoţi intră în pensiunea unde dormeau proprietarii. Au escaladat un balcon şi au luat cu uşurinţă cheia de contact. Oamenii şi-au dat seama dimineaţa că au rămas fără autoturismul în care aveau şi actele, dar şi o importantă sumă de bani.

Şi alţi români au fost prădaţi de hoţi, în aceeaşi peninsulă grecească. Au mers cu maşina la plajă, iar când s-au întors, şi-au dat sema că cineva le-a umblat în portbagaj.
Mie mi-a luat 500 de euro şi vreo 900 de lei. M-am uitat pe cameră şi l-am văzut când a plecat de lângă maşina mea, avea ceva în buzunar şi a blocat!”, a povestit un păgubit.

Imaginile de pe camerele de filmat montate în interiorul maşinii arată momentul în care hoţul deschide portbagajul şi începe să caute bani şi obiecte de valoare. Stă câteva secunde, suficient cât să găsească un portofel plin cu bani. Bărbatul închide apoi uşa şi pleacă în căutarea altei victime.

“Poliţia a zis că timp de 6 ani acţionează! Mai mult ca sigur sunt din Salonic băieţii! E o persoană, cred că are 50 de ani, prosop, gentuţa dedesubt şi softul, chipul, cheia, nu ştiu ce e! A deschis maşina ca şi cum ar fi maşina lui”, a povestit o victimă.

În acest caz, hoţii au folosit un dispozitiv de bruiat semnalul de la telecomanda maşinii. Portierele rămân descuiate, iar furtul devine o simplă formalitate.

Ai grijă dacă mergi în Grecia. Țara se confruntă cu 45 de incendii. 6 turiști au murit din cauza căldurii
Grecia se confruntă cu o serie de incendii de vegetație alimentate de vânturi puternice, iar resursele pompierilor sunt puse la încercare. Sunt aproximativ 45 de incendii, multe dintre ele la Vest de Atena.
Sute de pompierii au intervenit în insulele Andros și Salamina, unde flăcările au determinat evacuarea comunităților locale.

„Este foarte drastic. Temperaturile normale ar trebui să fie între 30-35°C, iar acum ajung și la 45°C. Turistul care vine dintr-o țară nordică din Europa, precum Germania, România, Rusia sau Ucraina, este obișnuit cu temperaturi de 25-30°C. Această schimbare climatică face ca organismul să fie expus la temperaturi cu 15-20°C mai mari decât în anii trecuți. Este o provocare foarte mare pentru organismul uman să se obișnuiască în doar câteva ore cu astfel de temperaturi”, spune Nikos Koudunis, medic în Atena.

Un german în vârstă de 67 de ani a fost găsit mort pe insula grecească Creta, a anunţat luni poliţia, acesta fiind cel de-al şaselea deces al unui turist în urma valului de căldură din luna iunie, scrie Alephnews.ro.

Previous Story

Brașov. Incendiu Incendiu la magazinul Jysk: Toate persoanele aflate în interior s-au autoevacuat

Next Story

(Video) Familiile victimelor, acuzații la adresa patronului de la fabrica de cașcaval din Ibănești. „Tatăl meu a intrat obligat. Îl ameninţa că îl dă afară”