(Video) Tornadă pe lac. „A venit din spate de la cabană și a luat barca pe sus”

Last Updated on iunie 12, 2024 (Video) Tornadă pe lac. „A venit din spate de la cabană și a luat barca pe sus” 1

O tornadă s-a format în ultimele ore pe Lacul Mărtinești din județul Cluj și provocat panică printre cei prezenți, scrie publicația locală ȘtirideCluj.ro.

Fenomenul meteo neașteptat a apărut din senin, venind din spatele unei cabane situate în apropierea lacului. În imaginile filmate de proprietara cabanei se vede cum în câteva momente, forța vântului a ridicat o barcă și câteva saltele, luându-i prin suprindere pe martorii evenimentului.

“Da, am scăpat cu bine. A venit din spate de la cabană și a luat barca pe sus și câteva saltele!!!”, a declarat soțul proprietarei cabanei.

Potrivit site-ului ȘtirilePROTv.ro, zona se afla sub avertizare cod portocaliu de vreme rea, ce anunță viteze ale vântului și de 90 de km pe oră.

Cod galben de ploi și vijelii
Începând de miercuri, ora 14.00, până joi, ora 6.00, în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.
Temperaturi caniculare în România
Pe de altă parte, miercuri și joi, a fost emis cod galben de temperaturi ridicate, caniculă și disconfort termic ridicat, scrie Antena 3.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată.

Maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

Previous Story

(Video) Şarpe de peste un metru şi jumătate, ridicat de jandarmi dintr-o locuinţă

Next Story

Se redeschide Cabana de la vârful Omu, din Bucegi. Ioan Stoenica: „Ea va fi gestionată anul acesta (cel puțin) de oameni noi: nepotul cabanierului de la Mălăiești și soția lui, cu experiență ca bucătari și parte dintr-o familie cu mai mulți cabanieri”