(Video) Explozie la Dedeman. A fost activat planul roșu de intervenție la magazinul din Botoșani

Last Updated on iunie 7, 2024 (Video) Explozie la Dedeman. A fost activat planul roșu de intervenție la magazinul din Botoșani 1

O explozie s-a produs, vineri, la magazinul Dedeman din Botoșani. A fost activat planul roșu de intervenție, anunță G4 Media.

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la complexul comercial Dedeman, situat la ieșirea din municipiu spre Suceava.
Flăcările au afectat deja fața magazinului, iar mai multe echipaje de pompieri intervin în aceste momente pentru stingerea incendiului i limitarea daunelor.
La acest moment nu se cunosc cauzele de la care a pornit incendiul, anunță botosaneanul.ro.

vând în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă, scrie stiripesurse.ro.

Update
Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis că, până la acest moment, 10 persoane au fost rănite și privesc îngriji medicale, iar alte 110 persoane, angajați și clienți, s-au autoevacuat.

De asemenea, au fost constituite echipe de căutare salvare, care verifică dacă există și alte persoane rămase blocate.

„Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate mai multe echipaje de intervenție ale ISU, IGAv și Serviciul Județean de Ambulanță. Totodată, având în vedere amploarea situației de urgență, elicopterul SMURD de la Iași a fost trimis în zona, iar avionul SMURD este în așteptare pregătit să intervină”, spune DSU, conform Hotnews.

Zece persoane au fost rănite în urma exploziei urmate de incendiu în magazinul de construcții aflat la intrarea în municipiul Botoșani, dinspre Suceava, potrivit SU Botoșani.

„Zece persoane au fost rănite și primesc îngriji medicale. Toate sunt conștiente și prezintă diferite arsuri si traumatisme. Alte 30 de persoane au ieșit singure din magazin. Se intervine pentru căutarea alte persoane surprinse în magazin și pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor”, a transmis ISU Botoșani.

Previous Story

Noi imagini cu tinerii români luați de ape în Italia. Un pompier și-a riscat viața pentru a-i salva

Next Story

(Video) 13 persoane rănite în explozia de la Dedeman, angajați și clienți. „Este vorba de 13 victime, 12 salvate de echipajele de pompieri, una s-a prezentat singură în UPU SMURD”