(Video) Aeroportul Brașov. Ratare la aterizare a unui avion Wizz Air

Last Updated on iunie 28, 2024 (Video) Aeroportul Brașov. Ratare la aterizare a unui avion Wizz Air 1

Un avion Wizz Air a avut probleme astăzi la aterizare, pe Aeroportul Brașov. Problemele la compania aeriană Wizz Air par să nu se mai termine. După ce sute și mii de pasageri au așteptat ore în șir pentru a se îmbarca în avioanele companiei, un zbor care venea de la Londra a ratat aterizarea pe aeroportul din Brașov.

În imaginile de pe rețelele sociale se observă aeronava care încearcă să aterizeze, însă, nu se știe din ce cauză, ratează și își ia din nou zborul, scrie stiripesurse.ro.

Potrivit relatărilor de la postarea respectivă, abia la a doua încercare piloții au reușit să aducă avionul pe pista aeroportului.

A treia estimare a numărului de pasageri de la Aeroportul Braşov
Estimarea numărului de pasageri de la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav variază periodic. Astfel, dacă la începutul anului, când a fost elaborat bugetul Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, conducerea operatorului economic a avansat suma de 450.000, ulterior numărul a fost redus. Mai exact, la începutul lunii trecute, conducerea Consiliului Judeţean Braşov anunţa, printr-un comunicat de presă, că „estimările conducerii AIBG sunt optimiste, existând premisele ca la 31 decembrie 2024 Aeroportul Braşov să depăşească numărul de 200.000 de pasageri înregistraţi în decurs de un an”.

Joi, 27 iunie, în timpul şedinţei de plen a Consiliului Judeţean Braşov, în timp ce se discuta un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului regiei (au fost transferate sume de la un capitol la altul), Mihai Pascu, director executiv în Consiliul Judeţean Braşov a venit cu o nouă estimare: 370.000.

Alături de consultantul nostru, lucrăm acum la cererea de prenotificare ce va fi transmisă către Uniunea Europeană (demers necesar finanţării aeroportului din bani publici, n.r.). În baza contractelor încheiate, dar şi a altor date, ne apropiem de cifra de 370.000 pentru anul 2024. Această cifră nu a luat în considerare zborurile militare din acest an, informaţiile fiind clasificate. Este vorba de aeronave de mare tonaj şi de mare capacitate”, a declarat Pascu, citat de bzb.ro.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Șerban Todorică, a declarat că documentaţia de prenotificare la care se lucrează acum va fi mult mai apropiată de cifrele reale, spre deosebire de cea anterioară, care a avut unele probleme, iar Comisia Europeană a solicitat clarificări.

Previous Story

(Video) Fermierii aruncă la gunoi fasolea verde și pepenii. “La gunoi, na! Decât la samsari!” 

Next Story

Accident în curtea casei. Tatăl dădea cu spatele și și-a accidentat mortal copilul de doar 1 an și jumătate