Last Updated on iunie 25, 2024
Cine dorește să se răcorească poate merge pe Aleea de sub Tâmpa sau poate trage o fugă până în Italia, unde a nins destul de bine.
Vremea s-a schimbat radical în mai multe zone din Europa. Temperaturile au scăzut brusc în Italia, iar în unele regiuni a început să ningă exact ca în mijlocul iernii.
Partea de nord a Italiei se confruntă, în aceste zile, cu un val de frig, cu totul neobișnuit pentru această perioadă a anului.
Locuitorii din zona Passo dello Stelvio au fost surprinși de peisajul de iarnă apărut de pe o zi pe alta, zăpada ajungând să măsoare până la 10 centimetri.
Specialiștii spun că acest fenomen neobișnuit s-a petrecut din cauza unei mase de aer rece care provine din Islanda, conducând la scăderea dramatică a temperaturilor.
Meteorologii spun că vremea se va menține astfel cel puțin până joi, scrie Antena 3.
Vremea de miercuri 26 iunie 2024. Valul de căldură se extinde
În intervalul 25 iunie – 26 iunie valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei şi a Munteniei, unde disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 şi 35 de grade, scrie Observator Tv.
Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei şi Munteniei şi se va extinde în Banat, unde disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi va fi caniculă.
Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade. În restul regiunilor vremea va fi călduroasă, temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 33 de grade, uşor mai mici pe litoral şi în deltă, spre 25…26 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 şi 21 de grade.
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice, în sud-vestul Olteniei, în Banat, local în Crişana şi pe alocuri în Transilvania şi Maramureş. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15…20 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.
Vremea la munte
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice datei. Local în Carpaţii Occidentali şi Meridonali şi izolat în rest, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 15…20 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.
Prognoza meteo pe litoral
Vremea va fi în general frumoasă, iar cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 28 de grade, iar cele minime între 17 şi 21 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 23 şi 25 de grade.semnificativ faţă de ziua precedentă.