Strat de gheaţă de un metru în curtea unei gospodării, după o furtună cu grindină

Last Updated on iunie 12, 2024 Strat de gheaţă de un metru în curtea unei gospodării, după o furtună cu grindină 1

România se confruntă cu caniculă și vijelii. Locuitorii din sudul țării au suportat temperaturi de 40 de grade Celsius, într-o zi care a început cu o căldură sufocantă: a fost cea mai fierbinte dimineață de 11 iunie din ultimii 65 de ani. Concomitent, locuitorii din Transilvania și Moldova au fost martorii unor furtuni de o violență terifiantă..

În apropiere de Gura Humorului, furtuna a adus un covor de gheaţă gros de 20 centimetri. Apa şi gheaţa de pe versant s-au scurs şi au ajuns aici, în această gopodărie. După aproape două ore de la ploaia torenţială, stratul de zăpadă măsoară un metru.

Sub avertizare de cod roşu de furtuni, la Deva, un acoperiş a fost luat pe sus de vânt cu o putere uimitoare. Mai multe bucăţi de tablă au ajuns în mijlocul străzii. Zona arată ca după război.
“Aici cred că a avut trei metri. N-am văzut în viaţa vieţii mele!”, a spus o femeie pentru Observator Tv.

Acelaşi dezastru şi în Baia Mare. Localnicii au privit neputinicioşi cum asfaltul dispare sub ape. Palatul de Justiţie s-a transformat într-o piscină enormă. Puţin a lipsit să ajungă puhoaiele şi la arhiva cu dosarele judecătorilor.

Strat de gheaţă de un metru în curtea unei gospodării, după o furtună cu grindină 2

Caniculă în mai multe judeţe din ţară
Unde nu au lovit furtunile, a ars soarele. S-au simţit 40 de grade Celsius la Turnu Măgurele, Alexandria, Medgidia şi 39 la Buzău şi Cernavodă. În Bucureşti, oamenii au simţit că se lichefiază.

In Capitală este a patra zi de temperaturi extrem de ridicate. Astăzi, termometrele au indicat pana la 37 de grade la umbra dar in plin soare organismul uman a resimţit pana la 40 de grade, cu 10 grade mai mult decat normal ul perioadei. Nici nu am ajuns la jumătatea lunii iunie, şi cu astel de temperaturi cu siguranţă vom avea o vară cu recorduri termice.

Aerul a fost irespirabil în sud-est. Din cauza umidităţii şi a temperaturilor extreme, indicele de confort termic a sărit de 80 de unităţi – pragul critic. Corpul a fost supus unui stres termic sever care ne poate afecta sănătatea. 2.500 oameni au leşinat în Bucureşti în ultimele 24 de ore, 250 din cauza căldurii infernale.

Strat de gheaţă de un metru în curtea unei gospodării, după o furtună cu grindină 3

Este atât de cald încât şi aleile pietenoale care sunt la umbră sunt goale în acest moment. La Galaţi se înregistrează 32 de grade şi se resimt 36.

La noapte vom aveam nevoie din nou de aer condiţionat, iar mâine se anunţă încă o zi încinsă în sud şi în sud-est. De vineri, canicula se topeşte, iar temperaturile nu vor mai trece în weekend de 30 de grade Celsius.

Incendiu de amploare în Sibiu, în urma furtunii. Au ars 5.000 de tone de fân
Pompierii militari au intervenit, marţi după-amiază, în localitatea Jina pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o şură.
Incendiul ar fi pornit de la un fulger, conform ISU Sibiu. Pompierii s-au mobilizat cu patru autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD, alături de SVSU Jina.

„La sosirea forţelor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga anexă, existând riscul de propagare şi la casă. Pompierii au acţionat prompt şi au limitat extinderea incendiului, astfel, casa a fost salvată. Din păcate, anexa gospodărească a ars în totalitate, aceasta fiind construită din lemn. De asemenea, a ars şi fânul depozitat în interior (aproximativ 5.000 tone)”, a precizat ISU, conform Stirile Pro Tv.

Nu au fost victime iar incendiul a izbucnit de la fulger, arată sursa citată.

Previous Story

Ursoaică cu doi pui, filmată pe o stradă din Predeal. Urs filmat și în centrul stațiunii Poiana Brașov

Next Story

Se deschide Lagoon Park, o imensă plajă artificială urbană cu 1.150 de șezlonguri premium, la mai putin de 3 ore de Brașov