Se redeschide Cabana de la vârful Omu, din Bucegi. Ioan Stoenica: „Ea va fi gestionată anul acesta (cel puțin) de oameni noi: nepotul cabanierului de la Mălăiești și soția lui, cu experiență ca bucătari și parte dintr-o familie cu mai mulți cabanieri”

Last Updated on iunie 12, 2024 Se redeschide Cabana de la vârful Omu, din Bucegi. Ioan Stoenica: „Ea va fi gestionată anul acesta (cel puțin) de oameni noi: nepotul cabanierului de la Mălăiești și soția lui, cu experiență ca bucătari și parte dintr-o familie cu mai mulți cabanieri” 1

Ioan Stoenica, ghid montan, a anunțat pe Facebook că se redeschide Cabana de la vârful Omu, din Bucegi, care a fost luată în administrare de oameni noi, cu experiență în domeniu.

Ioan Stoenica:Cabana de la vârful Omu, din Bucegi, se redeschide săptămâna aceasta. Și, informație de ultimă oră, ea va fi gestionată anul acesta (cel puțin) de oameni noi: nepotul cabanierului de la Mălăiești și soția lui, cu experiență ca bucătari și parte dintr-o familie cu mai mulți cabanieri.

O schimbare in bine a cabanei necesita mult timp, multa cheltuiala și implicare, nu se întâmplă peste noapte. Dar poate in timp se vor vedea unele schimbări , asta daca și cei ce ajung pe aici intra să mănânce sau să bea ceva, susținând astfel cabana și pe cei ce se ocupa de ea.

Cabana va fi deschisă în fiecare zi până prin octombrie-noiembrie probabil. Pentru cazare e bine să faceți rezervare și să aveți sac de dormit la voi.
Spor la treabă noilor cabanieri și turiști cât mai echipați și civilizati sa ajungă pe aici! (Da, da, știu, dar zic și eu ..)
Pentru rezervări la Cabana Omu, numerele noi sunt:
Maria: 0732 655 365
Andrei Adamuta: 0766 339 455
Pentru a participa la turele pe care eu le organizez, dati-mi un Mesaj de Intentie”

Aproape 800 de cadre medicale au ajuns pe Vârful Omu și au stabilit un Record Mondial Guiness
Aproape 800 de cadre medicale de la o clinică privată au ajuns în Guiness Records după ce au urcat pe vârful Omu din munții Bucegi și au realizat cea mai mare imagine a unui cromozom uman, vara trecută, scrie Stirile Pro Tv.

Se redeschide Cabana de la vârful Omu, din Bucegi. Ioan Stoenica: „Ea va fi gestionată anul acesta (cel puțin) de oameni noi: nepotul cabanierului de la Mălăiești și soția lui, cu experiență ca bucătari și parte dintr-o familie cu mai mulți cabanieri” 2

Cea mai mare expediție medicală cu destinația Vârful Omu (2507 m), a avut loc duminică, 10 iunie 2023, și a marcat un record mondial omologat de Guinness World Records. Aproape 800 de medici, asistenți, psihologi, farmaciști, infirmieri și alți membri ai personalului medical și auxiliar au escaladat al 11-lea vârf ca înălțime din România, sub conducerea unor ghizi montani cu experiență recunoscută, coordonați de alpinistul David Neacșu. Evenimentul a fost gândit ca un exercițiu de sănătate colectivă, nicidecum o competiție, toți participanții la expediție fiind considerați învingători.

”Am participat la zeci de expediții montane, pe toate continentele, dar aceasta cu siguranță va avea un loc special în inima mea. Dacă anterior am urcat la cele mai înalte altitudini alături de pasionați ai muntelui, de această dată cei mai mulți dintre participanți au cucerit pentru prima dată unul dintre cele mai înalte vârfuri din România. Numărul mare de participanți, lipsa de experiență pe munte a majorității și condițiile meteo schimbătoare, au fost cu siguranță provocări dificile, dar au fost surmontabile. Sunt mândru că am condus cea mai mare expediție medicală pe munte și le sunt recunocător ghizilor și salvamontiștilor care au fost alături de mine în acest demers îndrăzneț”, a adăugat David Neacșu, alpinist și coordonator tehnic al expediției pe Vârful Omu.

În ciuda vremii capricioase, ajunși în vârf, 756 de persoane, membrii personalului medical și auxiliar, s-au așezat în forma unui cromozom uman, în culorile drapelului național. Reprezentantul Guiness World Records, Parvin Patel, care a parcurs traseul montan până la Vf. Omu, a omologat recordul pentru cea mai mare imagine a unui cromozom uman. Recordul anterior a fost înregistrat în 2019 și a aparținut unui grup de 415 de persoane din India.

Se redeschide Cabana de la vârful Omu, din Bucegi. Ioan Stoenica: „Ea va fi gestionată anul acesta (cel puțin) de oameni noi: nepotul cabanierului de la Mălăiești și soția lui, cu experiență ca bucătari și parte dintr-o familie cu mai mulți cabanieri” 3

„Sunt recunoscător că, în numele Guinness World Records, am participat la această experiență oficial uimitoare. Deși distanța, altitudinea și vremea au fost pe alocuri provocatoare, evenimentul s-a dovedit a fi unul de succes, iar participanții remarcabili. Pentru acest record este necesar să fie îndeplinite o serie de condiții, iar voi ați reușit să-l doborâți pe cel inițial formând cea mai mare imagine umană a unui cromozom uman”, a menționat Pravin Patel, reprezentant Guiness World Records, la înmânarea certificatului.

Previous Story

(Video) Tornadă pe lac. „A venit din spate de la cabană și a luat barca pe sus”

Next Story

Brașov. George Scripcaru susține că USR vrea un post de viceprimar pentru Allen Coliban