La Râșnov, PNL pierde Primăria după 20 de ani de conducere Veștea – Butnariu. Arhire, al doilea mandat la Sânpetru, la o diferență de câteva zeci de voturi. PSD a câștigat 19 primării din județul Brașov. Primăria Dumbrăvița, câștigată de Alianța Dreapta Unită

Last Updated on iunie 10, 2024 La Râșnov, PNL pierde Primăria după 20 de ani de conducere Veștea – Butnariu. Arhire, al doilea mandat la Sânpetru, la o diferență de câteva zeci de voturi. PSD a câștigat 19 primării din județul Brașov. Primăria Dumbrăvița, câștigată de Alianța Dreapta Unită 1

După numărarea a 75% din voturile din Râșnov, candidatul USR, Horia Motrescu, este în frunte cu un avans de peste 700 de voturi, conform numărătoarelor paralele efectuate de PNL și USR. În Râșnov prezența la vot de 51,28%.

PNL pierde, astfel, conducerea orașului brașovean după mai bine de 20 de ani de administrație liberală. Adrioan Veștea a devenit primar al cochetului orășel în 2004, ocupând poziția timp de trei mandate, urmat de Liviu Butnariu, timp de două mandate, scrie Biz Brașov.

Sucaciu este aproape de a câștiga alegerile, după numărarea voturilor în peste jumătate de secții
Actualul primar al Făgărașului se află pe prima poziție, potrivit numărătorii paralele a voturilor, scrie Bună Ziua Făgăraș. După numărarea voturilor în mai mult de jumătate din cele 23 de secții, clasamentul candidaților arată astfel:

Gheorghe Sucaciu (PSD): 3970 voturi
Ionuț Androne (Partida Romilor Pro Europa): 732 voturi
Cristian Urs (PNL): 643 voturi
Cosmin Poparad (ADU): 407 voturi
Petru Malene (PER): 187 voturi
Cosmin Știrbu (AUR): 380 voturi

Arhire, al doilea mandat la Sânpetru, la o diferență de câteva zeci de voturi
Marian Arhire a câștigat al doilea mandat de primar al comunei Sânpetru, diferența fiind de câteva zeci de voturi, arată numărătorile paralele făcute de PNL.
La Sânpetru, prezența la vot a fost de 52,68%, din 10.217 de alegători înscriși votând doar 5.383 de persoane, conform Biz Brașov.

Gicu Cojocaru, al treilea mandat la Cristian
La Cristian, actualul primar, Gicu Cojocaru, a câștigat cel de-al treilea mandat, diferența fiind covârșitoare – 1.922 la 896 de voturi, pe locul doi clasându-se Mihai Grapă de la Alianța Dreapta Unită, arată numărătorile paralele realizate de USR.

Mesaj emoționat al primăriței din Victoria după câștigarea alegerilor
După numărătoarea voturilor din cele 5 secții ale orașului Victoria, primarul în funcție a fost reales primar în oraș. Camelia Bertea va conduce Primăria Victoria în următorii 5 ani. Aceasta a postat un mesaj emoționant pe o rețea de socializare.

,,În 2020 v-am mulțumit pentru prima dată pentru încrederea acordată. A venit astăzi momentul în care sufletul meu trece a doua oară prin aceleași sentimente de recunoștință față de voi toți. Parcă bucuria e și mai mare acum. Prima oară a fost un vot pentru ce aveam să fac. Dar de data aceasta a fost un vot atât pentru ce ați văzut că am făcut, cât și pentru ce va fi. Ați dat credit activității mele de primar și o mulțumire mai mare ca aceasta nu poate exista.

La rândul meu, nici eu nu vă voi dezamăgi și, așa cum cum spune jurământul de primar, jur din nou să fac tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor orașului Victoria. O echipă întregă de oameni – eu și colegii de la PSD – vă mulțumește astăzi cu recunoștință”, a scris Camelia Bertea, conform Salut Fagaras.

PSD a câștigat 19 primării din județul Brașov. Printre acestea, Săcele, Codlea și Zărnești
Potrivit numărătorilor paralele efectuate de PSD, după scrutinul din 9 iunie, social-democrații au obținut fotoliul de primar în 19 localități din județul Brașov. Printre acestea se numără și Săcele, Codlea și Zărnești, unde actualii primari PSD, Virgil Popa, Mihai Cîmpeanu și Lucian Igrișan vor rămâne în funcție și în următorii 4 ani, scrie Biz Brasov.

Alte primării câștigate de PSD:
Victoria – Camelia Bertea
Bod – Sergiu Arsene
Vama Buzăului – Tiberiu Chirilaș
Lisa – Moga Gheorghe

Mândra – Emil Morar
Augustin – Mondoc Vasile
Hoghiz – Buta Ioan
Homorod – Şona Ştefan Doru
Holbav – Oprea Lucian Vasile

Poiana Mărului – Perşoiu Alexandru – Cătălin
Vulcan – Doda Marius – Adrian
Ucea – Ştefan Marius- Dumitru
Drăguș – Popard Tiberiu

Comăna – Dragomir Mihai
Ticuș – Tatu Zosim Ionuţ
Cincu – Mirca Gheorghe

Primăria Dumbrăvița, câștigată de Alianța Dreapta Unită
Alianța Dreapta Unită a câștigat alegerile la Dumbrăvița. Potrivit numărătorilor paralele ale Alianței, Anisia Costescu a obținut 1.003 voturi.
Candidatul PSD Strîmtu Viorel a avut 729 de voturi, iar liberalul Negrei Lucian a avut doar 513 voturi.

Previous Story

Brașov. Pink Martini concertează în Piața Sfatului. „Pink Martini este o aventură muzicală în jurul lumii”

Next Story

Foto Brașov. S-a redeschis piscina Garden Club, cu 400 de șezlonguri. Tarifele de intrare în acest sezon