(Video) Inundații în Brașov de la ploaia torențială. Cod galben de inundaţii în judeţele Braşov şi Sibiu

Last Updated on iunie 13, 2024 (Video) Inundații în Brașov de la ploaia torențială. Cod galben de inundaţii în judeţele Braşov şi Sibiu 1

Ploaia torențială care cade de azi-noapte a îngreunat traficul prin oraș. Calea Făgărașului din Brașov s-a inundat în această dimineață în urma unei ploi puternice, provocând dificultăți atât pentru pietoni, cât și pentru traficul rutier.

Apa acumulată pe carosabil a depășit în unele locuri chiar și bordura, forțându-i pe oameni să meargă prin apă. Pietonii care traversau strada se confruntau cu apa ce trecea de nivelul gleznelor, transformând o simplă plimbare într-o provocare, scrie brasov.net.

Inundația a afectat grav și traficul din zonă, în special în zona giratoriului de pe Calea Făgărașului, în apropiere de capătul de autobuze RATBV. Șoferii au fost nevoiți să circule cu prudență, iar circulația a fost îngreunată din cauza acumulărilor de apă.

(Video) Inundații în Brașov de la ploaia torențială. Cod galben de inundaţii în judeţele Braşov şi Sibiu 2
(BrasovTV.com: Bună dimineața, din cartierul Tractorul, Brașov!)

Cod galben de inundaţii în judeţele Braşov şi Sibiu
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi dimineaţa, o atenţionare Cod galben de inundaţii pe râurile mici din judeţele Braşov şi Sibiu, valabilă până la ora 12:00, transmite Agerpres.

Conform prognozei de specialitate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic: Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Homorodu Mare – amonte S.H. Sebeş Olt, judeţele: Braşov şi Sibiu.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Voila – amonte S.H. Sebeş Olt, scrie G4Media.

 

Previous Story

(Foto) S-a deschis Casa hobbiților, la 2 ore de Brașov. „Sunt peste 600 de metri pătrați construiți sub pământ. Practic, peste casă am adus vreo 700 de camioane cu pământ”

Next Story

Brașov. Clasa claselor: 10 elevi au terminat cu 10! Dirigintă: „Sunt 10 elevi cu media 10 şi aproape toată clasa premiată cu premii, menţiuni”