Grupul Lufthansa va percepe o suprataxă de până la 72 euro pe bilet. Pentru a acoperi „costuri climatice”

Last Updated on iunie 27, 2024 Grupul Lufthansa va percepe o suprataxă de până la 72 euro pe bilet. Pentru a acoperi „costuri climatice” 1

Călătoria cu avionul se va schimba mult, în sensul că biletelele vor fi din ce în ce mai scumpe. Companiile aeriene ale grupului Lufthansa vor include o suprataxă de până la 72 de euro pe bilet pentru a acoperi costurile introduse de sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii și de mandatele privind combustibilii de aviație sustenabili (SAF), a anunțat marți operatorul german, potrivit POLITICO.

„Grupul de companii aeriene nu va putea suporta singur costurile suplimentare în creștere succesivă rezultate din cerințele de reglementare în următorii ani”, a declarat Lufthansa într-un comunicat de presă, conform Biz Brasov.

Suprataxa intră în vigoare pentru biletele rezervate începând cu astăzi, 26 iunie, pentru destinații în țări europene. Taxa suplimentară variază între 1 euro și 72 de euro, în funcție de distanța parcursă.

Lufthansa – care include Eurowings, Swiss, Austrian și Brussels Airlines – a declarat că suprataxa va acoperi costurile ETS pentru aviație, mandatele SAF (care urmează să intre în vigoare anul viitor) și sistemul de reducere a emisiilor Corsia al ONU. De asemenea, se prefigurează posibilitatea unei noi taxe pe kerosen.

Lufthansa se plânge de mult timp de costurile suplimentare impuse companiilor aeriene europene de reglementările UE și de taxele naționale.

Un zbor Lufthansa de la Madrid cu transfer la Frankfurt la Shanghai și retur va costa cu aproximativ 220 de euro mai mult în 2035″, a declarat Lufthansa Group într-un document recent de politică, comparând această creștere cu o creștere de aproximativ 40 de euro pentru aceeași călătorie cu o companie aeriană din afara UE care zboară via Istanbul, scrie Euronews.ro.

Previous Story

Foto Brașov. Chalet de munte, cu vederi spectaculoase și piscină încalzită. „Mic dejun ca in Bali cu priveliste de vis  spre Muntii Bucegi”

Next Story

(Video) Aeroportul Brașov. A decolat primul avion Fly Lili. „Prima destinație dintre cele nouă operate de Fly Lili de la Brașov”