(Video) Furtună cu grindină de mărimea unei mingi de tenis. Vijelia a lovit cu atâta forță încât a făcut bucăți o rulotă care era în câmp. A purtat-o ca pe o coală de hârtie

Last Updated on iunie 5, 2024 (Video) Furtună cu grindină de mărimea unei mingi de tenis. Vijelia a lovit cu atâta forță încât a făcut bucăți o rulotă care era în câmp. A purtat-o ca pe o coală de hârtie 1

Ploi torenţiale, vijelii și căderi de grindină s-au înregistrat, marţi, în mai multe zone din ţară. Furtunile puternice au lăsat dezastru în urma lor. Agricultorii spun că vremea extremă le-a distrus culturile.
Furtuni violente, cu grindină de mari dimensiuni şi fulgere, au înspăimântat mii de localnici din judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Vaslui.

La Iaşi, marţi seară, oamenii au strâns grindina cu lopata.
Judeţul Iaşi se află în continuare sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată până la ora 22.30.
E cod portocaliu şi în Botoşani, Suceava, Bacău şi Vaslui, anunță Antena 3.

În Odorheiul Secuiesc, rafalele au atins peste 90 de kilometri la oră şi au spulberat totul în cale. Un bărbat de 69 de ani a fost rănit de un panou de publicitate doborât de vijelie. Zeci de copaci uriaşi au fost smulşi din rădăcini şi aruncaţi peste maşini.

11 mii de oameni din 41 de localități din Harghita au rămas fără energie electrică. La aproape 24 de ore, încă sunt case în întuneric. “Mare vijelie şi a dărâmat tot. Am 70 de ani, dar aşa ceva nu am văzut la Odorhei”, mărturiseşte Pap Istvan, un localnic.

“Au fost smulşi câţiva copaci din rădăcină. Avem probleme cu acoperişuri, ţigle şi cu inundaţii locale”, confirmă şi directorul tehnic al primăriei din odorheiu Secuiesc.

Crucea de pe biserica ortodoxă din Odorheiu Secuiesc e în pericol să cadă de la o înălțime de 30 de metri după ce a fost şubrezită de vânt, scrie Observator Tv.

În satul Mureni, o ploaie scurtă torenţială, însoţită de vânt puternic a smuls acoperişurile a peste 50 de case. Grindina a pus la pământ culturile şi grădinile oamenilor. Stratul de gheaţă a atins în unele locuri 30 de cm.

“Şi vânt şi gheaţă. Era sfârşitul lumii. Să venim repede că ne-a descoperit casa. Tot în casă, tavanul căzut jos, apă. Nu mai este nimic, plouă în casă”, povesteşte şocată o localnică.


“Se împlinesc anul acesta 100 de ani de cand nu a mai fost o aşa o grindină mare. Sunt afectate aproximativ 50 de case”, a declarat şi primarul localităţii Mureni.

Şi aici oamenii s-au trezit cu găuri uriaşe în acoperişurile caselor. Urmările furtunii se văd cel mai bine de sus.

“A venit un vânt foarte mare care a ţinut vreo 20 de minute, a început ploaia şi gheaţa. În 20 de minute s-a distrus tot. Am deschis poarta, s-a inundat toată casa, am scos cu găleţile”, povesteşte o tânără din localitate. “Apa a fost cam până la genunchi, aşa. Cu gheaţă de jumătate de metru

Dacă mai vine o dată aşa nu mai putem face nimic aici. Lucrăm degeaba”, a adăugat un bărbat.

Vijelia a lovit cu atâta forță încât a făcut bucăți o rulotă care era în câmp, în zona Beldiu. A purtat-o ca pe o coală de hârtie, iar bărbatul care se adăpostea înăuntru abia a avut timp să iasă afară și a scăpat cu viață.

Horațiu, propietarul rulotei, pentru Stirile Pro Tv: „A venit dintr-o dată un fuiag. Așa ceva nu am văzut niciodată. Dintr-o dată așa, ca o rupere de nori și vânt putrenic”.

Previous Story

(Video) Cazul românilor luaţi de ape în Italia. Patrizia a sunat de patru ori la 112, ultima oară nu i-a răspuns nimeni

Next Story

Urs la Zoo Brașov, relaxare în „piscină”