Experiența unui șofer  cu mașina electrică până în Grecia: M-a costat 327 de lei, față de 1.800 anul trecut. „Erou național te facem”

Last Updated on iunie 27, 2024 Experiența unui șofer  cu mașina electrică până în Grecia: M-a costat 327 de lei, față de 1.800 anul trecut. „Erou național te facem” 1

Mașinile electrice par din ce în ce mai profitabile, în condițiile în care infrastructura de încărcare este departe de minim.
Un român a povestit pe un grup de Facebook destinat vacanțelor experiența pe care a avut-o cu mașina electrică, până în Grecia. „M-a costat 327 lei, în comparație cu transportul de anul trecut, 1800 lei”, susține bărbatul.

„Pentru că postarea mea de-acum ceva timp a făcut atâta vâlvă, la întrebarea <Există stații de încărcare mașini electrice în Paxos?>, am zis să revin cu noutăți post vacanță. O să încep cu rezumatul, ca să le răspund în primul rând cârcotașilor care știu tot despre mășinile electrice, dar nu au condus niciodată una: transportul dus-întors București- Paxos- București + 280 km făcuți în Paxos m-a costat 327 lei. În comparație cu transportul de anul trecut cu mașină pe motorină București- Lefkada – București + plimbările pe insulă, care m-au costat 1.800 și ceva de lei. Și nici nu am făcut pana prostului, nici nu am ore la încărcat”, a scris șoferul, care s-a semnat „participant anonim” .

În continuare, acesta a relatat că a plecat cu mașina încărcată full din București și a oprit în mai multe zone pentru încărcare

„A oprit la Petrom înainte de Podul Prieteniei, am zis că na’ hai să plecăm din țară cu <plinu’ făcut> . Încărcare 12 minute, 28 lei. Următoarea oprire Supercharger Sofia- cu bateria 18%. Încărcarea gratuită, 35 de minute, cât să mergem la toaletă, să ne luăm o înghețată și să ne dezmorțim. Următoarea oprire Petrol Kulata- încărcare 24 minute, 47 lei. A treia oprire Audi Ioannina, încărcare charger de mare viteză și ….. cu mare cheltuiala….. 82% încărcare, 150 lei. Am ajuns la feribotul Igoumenitsa cu mașină încărcată 86% . M-am dus frumos să întreb la ghișeu . Doamna de la ghișeu îmi răspunde oficial că <ăn nouă lege știm scrie că mașina electrică trebuie să fie încărcată doar 40%- dar noi nu avem aparate și nici nu avem personal care să verifice așa ceva. Pentru noi nu este nicio problemă> Deci, pe feribot mașina electrică este considerată autovehicul și atât”, a scris bărbatul, pe „Forum Grecia”, potrivit Adevarul.

Bărbatul a povestit pe Facebook experiența sa FOTO: FB
Pe tot parcursul vacanței, turistul român spune că mașina a fost încărcată la cazare. La întoarcere, a încărcat la Sofia și Ruse, ajungând acasă cu „82% baterie”.

„Am primit un aparat de măsurare și am încărcat la două zile, câte 15-25%. La finalul vacanței, pentru că suma a fost de aproximativ 20 de euro, administratorul ne-a spus că nu mai plătim nimic, că am consumat foarte puțin. Fericiți nevoie mare, am plecat cu bateria încărcată 100% la feribot. Drumul pe continent la 42 de grade, cu mașina plină, cu climă, cu 130 la ora pe autostrada până la Salonic ne-a costat 79% baterie. Am oprit la Holiday Inn peste noapte, unde am încărcat la una din cele două încărcătoare montate de curând în parcarea din subsol. Am plătit 102 lei. Parcarea se plătește separat 10 euro la hotel, pe zi. Drumul spre România a fost gratuit- încărcare Sofia și Ruse, am ajuns acasă cu 82% baterie. Dacă a meritat vacanță cu mașina electrică? Din plin. Pericol? De prea multă relaxare. Mai merg cu mașina electrică în Grecia? De fiecare dată de-acum încolo”, a încheiat bărbatul.

„Erou național te facem, îți mulțumim că ne faci aerul mai puțin poluat”
Postarea acestuia a stârnit un val de comentarii în contradictoriu, dar și ironii din partea șoferilor care nu au încredere în mașinile electrice.

„Erou național te facem. Cu excursia asta electrificată ai salvat planeta. Bravo, și ține-o tot așa. Noi muritorii de rând îți mulțumim și suntem profund recunoscători că ne faci aerul mai puțin poluat”, a scris o persoană.

„La categoria cârcotași intru și eu. Vreau să subliniez faptul că anul trecut am prins o pană de curent,dupa un incendiu pe continent în Alexandrpouli (!!) pe insula Samothraki ,vreme de trei zile, timp în care nici bere rece nu era, din motive evidente. Cred că atunci ai fi putut cumpăra o mașină electrică de acolo la un sfert de preț”, a scris un utilizator de „Forum Grecia”.

60 de români au rămas blocați pe un aeroport din Grecia, pentru că avionul ar fi rămas fără pilot
Zeci de români au rămas blocați pe un aeroport din Grecia. Turiștii au fost anunțați de către reprezentanții aeroportului că, pentru cursa respectivă, ”nu sunt piloți”.

Este vorba despre o cursă charter. Din aeroport ni s-a spus că nu avem pilot. La 10:15, ora României, era programată plecarea, dar nu ne-au spus nimic mai mult.

Ne-au spus doar că este posibil să plecăm astăzi dar că este posibil să nu plecăm astăzi. Suntem în total 60 de persoane”, a povestit Rafael Gâdea, unul dintre turiștii blocați în Grecia, la Antena 3 CNN.

Previous Story

Câți bani va lua FRF de la UEFA după ce România a câștigat grupa de la EURO 2024. Ce spune presa străină, după ce România s-a calificat în optimi

Next Story

Foto Brașov. Chalet de munte, cu vederi spectaculoase și piscină încalzită. „Mic dejun ca in Bali cu priveliste de vis  spre Muntii Bucegi”