Câți bani va lua FRF de la UEFA după ce România a câștigat grupa de la EURO 2024. Ce spune presa străină, după ce România s-a calificat în optimi

Last Updated on iunie 27, 2024 Câți bani va lua FRF de la UEFA după ce România a câștigat grupa de la EURO 2024. Ce spune presa străină, după ce România s-a calificat în optimi 1

România s-a calificat în optimi la EURO 2024 de pe primul loc în grupă, după ce a terminat la egalitate, 1-1, cu Slovacia.„Tricolorii” au terminat faza grupelor cu 4 puncte, după victoria cu 3-0 în fața Ucrainei și înfrângerea cu Belgia, scor 0-2.

În urma rezultatelor din primele trei meciuri, FRF va încasa de la UEFA 1,5 milioane de euro – 1 milion pentru victoria cu Ucraina și 500.000 de euro pentru punctul obținut cu Slovacia, potrivit sport.ro.

Iar calificarea în optimi mai aduce în conturile federației încă 1,5 milioane de euro.
Asta înseamnă că FRF va fi recompensată cu 3 milioane de euro pentru aventura României de până acum la EURO 2024.

Presa străină, după ce România s-a calificat în optimile EURO 2024. „O remiză tristă, care convine tuturor”
Remiza dintre România şi Slovacia a convenit ambelor echipe, au scris jurnaliştii de la BFMTV, în timp ce lequipe.fr a apreciat că penaltiul tricolorilor a fost generos acordat de germanul Daniel Siebert, scrie Stirile Pro Tv.

În ultimul meci din Grupa E, dintre Slovacia şi România (1-1), nu s-a înregistrat niciun învingător, dar o remiză a fost suficientă pentru ca ambele naţiuni să fie fericite, calificându-se în optimi.

Conduşi în prima repriză, tricolorii au reacţionat imediat şi au egalat înainte de pauză. În ciuda ocaziilor de ambele părţi în repriza a doua, cele două echipe s-au anulat reciproc şi au eliminat Ucraina, care a remizat cu Belgia (0-0), au notat jurnaliştii de la BFMTV, subliniind că a fost o remiză tristă, care convine tuturor,.

„Deşi prima repriză a fost disputată, finalul meciului dintre cele două echipe, care ştiau că s-au calificat cu acest rezultat, s-a transformat într-o glumă bună. Jucătorii nu prea şi-au ascuns intenţiile şi dorinţa de a se califica împreună. A fost un scenariu care a dus la scene surprinzătoare de camaraderie la finalul meciului, după fluierul final. Braţ la braţ, jucătorii celor două echipe s-au felicitat reciproc cu generozitate la mijlocul terenului, înainte de a se îndrepta spre colţurile fanilor lor. Practic la unison, au sărbătorit în faţa fanilor calificarea proaspăt obţinută. Toată lumea era fericită”, a precizat sursa citată..

Pentru lequipe.fr, egalul de la Frankfurt a convenit ambelor echipe.

Skriniar şi coechipierii săi au fost în avantaj timp de doar 13 minute, cât i-a luat lui Razvan Marin să-l învingă pe Martin Dubravka dintr-un penalty acordat generos de arbitrul Daniel Siebert (37). Dar soarele de pe Deutsche Bank Park din Frankfurt a făcut treptat loc unei ploi torenţiale şi nicio echipă nu a mai reuşit să înscrie, a punctat publicaţia franceză.

Pentru BBC, România a terminat pe primul loc în Grupa E, după ce a remizat cu Slovacia, scor 0-0, în urma unui meci interesant la Frankfurt.

Jurnaliştii englezi reamintesc că Ianis Hagi avea mai puţin de doi ani ultima dată când România a ajuns în fazele eliminatorii ale unui Campionat European, în vara anului 2000.

“O remiză și toată lumea e fericită. Slovacia și România au îndeplinit temutul “biscotto” după o primă repriză distractivă și o repriză secundă pentru galerie. Golul inițial al lui Duda a fost egalat de Marin după un penalty decis de VAR. Va fi a doua prezență a României în faza eliminatorie după EURO 2000, iar a doua pentru Slovacia după 2016″, au scris jurnaliștii de la MARCA, conform Observator Tv.

Și italienii de la Gazzetta dello Sport cred că România și Slovacia au făcut o remiză strategică. “Slovacia – România, biscuitele e gustos: cu 1-1 ambele echipe merg în șaisprezecimi”, au titrat jurnaliștii din Peninsulă.

Previous Story

Festivalul fructelor de mare revine la Brașov. „Vă așteptăm să ne delectăm cu fructe de mare și pește”

Next Story

Experiența unui șofer  cu mașina electrică până în Grecia: M-a costat 327 de lei, față de 1.800 anul trecut. „Erou național te facem”