Cât costă să dormi într-un lan de lavandă. “Lavanda este foarte frumoasă, este cu adevărat specială”

Last Updated on iunie 7, 2024 Cât costă să dormi într-un lan de lavandă. "Lavanda este foarte frumoasă, este cu adevărat specială” 1

Sezonul lavandei a început, iar câmpurile aromate își primesc vizitatorii nu doar cu peisaje spectaculoase, ci și cu un răsfăț meritat după momente petrecute sub soarele arzător: limonada şi biscuiţii cu aromă de lavandă sunt incluşi în biletul de intrare. Cei care doresc să trăiască experiența completă pot petrece o noapte sau chiar mai multe în inima câmpului de lavandă, pentru a se bucura de răsărit și apus într-un decor spectaculos!

Străjuit de dealurile verzi, lanul cu lavandă proaspăt înflorită este un spectacol pentru simţuri. Alexander a venit în Mihoveni, din Polonia, în cadrul unui schimb de elevi. “Lavanda este foarte frumoasă, este cu adevărat specială şi sper că voi mai ajunge aici şi în viitor!”, spune Alexander, turist.

În cei 7.000 de metri pătraţi de lavandă, oaspeţii sunt aşteptaţi să facă cele mai instagramabile fotografii, să se relaxeze la petreceri private sau la o cină în familie, dar şi să înnopteze aici! Biletul de intrare pe tărâmul mov costă 20 de lei, iar cazarea, de la 300 de lei pe noapte. “Soiul se numeşte angustofila. Este singurul soi de lavandă comestibil pe care îl avem aici şi îl putem folosi şi în preparatele cu care îi întâmpinăm pe oaspeţii noştri”, declară Cătălina Culipei, producător local, citat de Observator TV.

La jumătate de oră distanţă, tot în Suceava, găsim un alt câmp parfumat. La Cacica, turiştii sunt întâmpinaţi cu prăjituri, ciocolată, limonadă şi biscuiţi, toate cu… lavandă. “Ne dă o senzaţie de linişte, e foarte frumos, e inedit. Dacă noi nu ne oferim timp, nu ne oferă nimeni!”, spune un turist.

O zi plină costă până în 80 de lei de persoană. “Îi aşteptăm cu posibilitatea de a trăi experienţe unice, de a participa la creativitate – la evenimente de săpunărit, să deguste din produse tradiţionale, să petreacă o zi de picnic în câmpul de lavandă”, spune Mihaela Robu, producător local.

Avantajele unei experienţe în lanul de lavandă
Pe lângă fotografiile spectaculoase realizate în câmpul cu lavandă şi mirosul acesteia îţi oferă o stare de linişte şi de relaxare. “Ştim că simpla privire a unui peisaj ne poate ajuta, cu atât mai mult acolo unde avem mai multe simţuri implicate. Studiile arată că nivelul depresiei, nivelul de anxietate scad, creşte starea de bine, nivelul de agresivitate scade”, a declarat Anca Herea, psiholog.

Spectacolul colorat durează până în luna iulie. Iar cei care ratează perioada verii, mai au o şansă să ajungă în lanul cu lavandă la final de toamnă, atunci când câmpul înfloreşte din nou.

Brașovul se îmbracă în mov: Lavanda Fest revine în iulie 2024, pe Aleea Parcului „Nicolae Titulescu”
Lavanda Fest revine la Brașov pentru al treilea an consecutiv! În perioada 19-21 iulie, continuă sărbătoarea buchetelor de lavandă proaspătă, aduse direct din câmpurile mov ale producătorilor. Veți avea ocazia de a vă încânta simțurile cu numeroase alte produse inedite din lavandă, pe Aleea Parcului Central „Nicolae Titulescu” din Brașov, scrie brasovstiri.ro.

Sub deviza #cumparatidelaromani, Lavanda Fest vă invită să cunoșteți producători de lavandă și artizani creativi din toată țara la ediția cu numărul 26!

Peste 40 de afaceri creative românești și sute de produse inedite, făurite local, vă așteaptă să vă bucurați de ele! Vedeta va fi, evident, lavanda pe care o veți regăsi la fiecare stand în diverse forme, unele mai ingenioase decât altele.

Previous Story

Accident fatal în parcare: o șoferiță a confundat pedalele și a ucis o prietenă

Next Story

(Foto) S-a redeschis Cabana dintre Brazi. Cabana are o capacitate de 12 persoane și se închiriază integral