(Video) Brașovul, luat cu asalt de turiști în a doua zi de vară. Raluca şi Sofia, Cipru: „Suntem surprinşi de frumuseţea oraşului! În Cipru nu e atât de verde! Mama mea a zis că poate o să ne mutăm aici, şi eu zic că poate da. Aici e mai frumos ca în Cipru, sigur!”

Last Updated on iunie 3, 2024 (Video) Brașovul, luat cu asalt de turiști în a doua zi de vară. Raluca şi Sofia, Cipru: „Suntem surprinşi de frumuseţea oraşului! În Cipru nu e atât de verde! Mama mea a zis că poate o să ne mutăm aici, şi eu zic că poate da. Aici e mai frumos ca în Cipru, sigur!” 1

Și la munte a fost o veritabilă zi de vacanță. S-a văzut asta mai ales în centrul Brașovului, plin de turiști care au umplut terasele din Piața Sfatului. Cei care au vrut să evite aglomerația au ales să se plimbe pe aleile răcoroase din parcuri sau păduri. Centrul Brașovului a arătat duminică ca un furnicar. A fost plin de oameni la terase, pe străduţe, în Piaţa Sfatului. Aşa că pentru mulţi a fost o adevărată provocare să găsească un loc liber la masă

Elena Munteanu, reprezentant restaurant: „Se simte că este foarte cald, toată lumea caută să stea la terase. Sunt şi foarte mulţi turişti străini”.
Şi pentru îngheţată s-a stat la coadă…
„Am vrut să îmi iau de pe stradă şi acolo chiar nu am avut răbdare să stau. Este plin peste tot, sunt cozi la orice” spune o turistă pentru Stirile Pro Tv.

Raluca şi Sofia locuiesc în Cipru, dar weekendul acesta au vizitat Brașovul: „Suntem surprinşi de frumuseţea oraşului! Nu doar vremea minunată, dar şi copacii, verdeaţa, că în Cipru nu e atât de verde!”
Şi pleacă de aici cu un gând măreţ.
„E foarte frumos şi mama mea a zis că poate o să ne mutăm aici, şi eu zic că poate da. Aici e mai frumos ca în Cipru, sigur!”, spune Sofia

Florentina este zilele acestea ghidul unui grup din Italia: „Au venit să viziteze castelul Peleş, frumoasa piaţă din Braşov, după vom merge către Bran, e un tur de o zi.”

Cei care au vrut să fugă de vuietul oraşului au ales să se plimbe pe aleea de sub Tâmpa, unde a fost linişte şi răcoare.
Femeie: „Am venit cu trenul pentru o plimbare de o zi. Ne-am urcat de dimineaţă, ne întoarcem diseară, am mâncat ceva bun.”
Urcarea cu telegondola pe muntele Tâmpa costă 30 lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii.

Cum a reacționat un turist american când s-a văzut singur în centrul Timișoarei. Christian a avut parte de un șoc: „Nu se fură scaunele și mesele de afară?”
Tot mai mulți turiști aleg să viziteze țara noastră, iar după câteva zile petrecute pe meleagurile noastre rămân impresionați de frumusețile României. În general, străinii aleg orașe mari precum București, Timișoara, Craiova, Cluj, Brașov ori Constanța. Este și cazul unui american pe nume Christian, care și-a luat zborul spre Timișoara din întâmplare. Bărbatul a avut o reacție bizară atunci când a văzut că patronii teraselor din centrul vechi al orașului lasă scaunele și mesele afară, în timpul nopții, iar a doua zi dimineața sunt tot acolo. Acesta a făcut o comparație neașteptată cu New York, unde lucrurile nu ar sta la fel, scrie Can Can.

(Video) Brașovul, luat cu asalt de turiști în a doua zi de vară. Raluca şi Sofia, Cipru: „Suntem surprinşi de frumuseţea oraşului! În Cipru nu e atât de verde! Mama mea a zis că poate o să ne mutăm aici, şi eu zic că poate da. Aici e mai frumos ca în Cipru, sigur!” 2

Americanii nu vin în această țară și nu înțeleg de ce. Sunt în mijlocul orașului și nu mai e nimeni. E complet gol. Sunt într-un oraș ales aleatoriu în România. Uite ce se întâmplă aici: după ce închid terasele, ei lasă scaunele și mesele afară și nu le fura nimeni. Dacă ești în Statele Unite și îți lași scaunele și mesele afară, fără să le legi cu un lanț gros, zdravăn, vor fi furate și nu le vei mai vedea niciodată”, a povestit Christian, pe internet.

Surprins a rămas și atunci când a văzut un pian afară, sub cerul liber. Christian n-a înțeles de ce obiectul muzical nu este legat cu lanțuri, acesta fiind o „grămadă de bani”. În orice moment cineva l-ar fi putut fura, în opinia lui, însă acest lucru nu se întâmplă în Timișoara. Bărbatul nu s-a așteptat să vadă o astfel de civilizație, unde fiecare poate umbla liber pe străzi și nimeni nu fură nimic. I-a îndemnat și pe alți americani să vină în România, precizând diferența uriașă dintre New York și Timișoara.

E imposibil ca acest lucru să fie real: au un Mc Donald’s drive through, dar pentru mers pe jos. Deci, practic vii la geam și comanzi ce vrei de la McDonald’s. Nici măcar nu ai nevoie de o mașină pentru asta. Doamne, nu-ți vine să crezi așa ceva: nu numai că lasă mesele și scaunele afară peste noapte, după ce închid localul, dar lasă și un pian.

Tot afară! E un pian întreg și nu e legat cu nimic, nici cu lanțuri, cu nimic! Asta valorează o grămadă de bani. De ce nu ia nimeni pianul? Cred că sunt setat pe ce se întâmplă la New York, dar cineva cu siguranță ar fi furat pianul din următorul minut în care l-ai fi lăsat nesupravegheat. O să vă spun asta: cred că e timpul să venim în România”, a mai spus turistul.

Previous Story

Aeroportul Brașov. 12 curse dus-întors, din această săptămână. Încep cursele noi operatori

Next Story

Brașovul intră sub avertizare de Cod Portocaliu de vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice