Brașov. Planul lui Allen Coliban pentru adversarii politici: „Sesizări / Plângeri penale / Acțiuni în instanță/un grup de suport juridic, gata de acțiune”

Last Updated on iunie 15, 2024 Brașov. Planul lui Allen Coliban pentru adversarii politici: „Sesizări / Plângeri penale / Acțiuni în instanță/un grup de suport juridic, gata de acțiune” 1

Allen Coliban și-a prezentat planul pentru următorii 4 ani. Anunță o nouă implicare în viața Brașovului, dar încă nu este clar dacă din poziție de Consilier Local sau Parlamentar. El le transmite și un mesaj adversarilor: „Sesizări / Plângeri penale / Acțiuni în instanță/un grup de suport juridic, gata de acțiune”

Am primit enorm de multe mesaje în ultimele 3 zile, mai multe ca oricând. Vă mulțumesc!
Voi încerca să răspund fiecăruia în zilele următoare. Aproape toate au fost mesaje calde, de susținere, pline de empatie. Au fost și mesaje de furie, mesaje de revoltă. Toate cuprind durere și dezamăgire, exprimate în forme profund umane: uneori negare (“nu cred că s-a întâmplat asta”, “sigur altul este rezultatul”), uneori furie (“altcineva e de vină”, “e nedrept”), uneori nevoie de a lupta (“trebuie să facem ceva”).

Am primit și multe sesizări ce țin de nereguli în secțiile de votare. Pe acestea le-am trimis către Biroul Electoral Municipal. Ne luptăm pentru fiecare vot și pentru corectitudinea alegerilor, deși șansele ca învingătorul la final să fie diferit sunt minime.
Așadar, ce urmează?

Încep prin a spune la ce ar trebui să avem grijă, oricât de mare ne-ar fi dezamăgirea:
⛔ să NU devenim agresivi la adresa celor care au avut altă opțiune. Este dreptul lor, democrația se bazează pe acest drept și el trebuie respectat
⛔ să NU răspundem provocărilor. Am văzut multe mesaje din partea celor pe care îi bucură rezultatul alegerilor și care simt să transmită săgeți către noi, cei dezamăgiți. Am văzut chiar atitudini revanșarde și amenințări, mai mult sau mai puțin voalate, îndreptate către cei care și-au exprimat o altă opțiune decât cea a câștigătorilor
⛔ să NU pierdem energia care ne-a adus împreună și nici să o lăsăm să decadă spre ceva negativ și urât
⛔ să NU capitulăm

Urmează 3 luni în care sunt primar al Brașovului și apoi 4 ani în care mă voi lupta pentru ca lucrurile bune ce s-au întâmplat să rămână, banii orașului să fie corect cheltuiți, iar deciziile să fie luate în interesul comunității. La cât de urâtă a fost campania aceasta și la ce dorință de răzbunare transpare din declarațiile și din atitudinea învingătorilor, decontul îl vom suporta cu toții.
La ce să ne așteptăm? Și ce putem face?

1️⃣ Urbanism. Vor încerca politizarea Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism. Vor dori schimbarea Arhitectului Șef. Vor reîncepe proiectele de blocuri pe dealuri și PUZ-urile controversate.
Soluția: o societate civilă puternică, ONG-uri, juriști, urbaniști – căutăm voluntari cu competențe în domeniu, vom primi ajutor și de la avocați care au câștigat astfel de lupte în București.
2️⃣ Patrimoniu. Vor încerca îngroparea RIAL și oprirea demersurilor începute pentru recuperarea imobilelor înstrăinate ilegal. Proiectele de reabilitare de monumente sunt în pericol de a fi uitate sau fușerite.
Soluția: un grup de juriști, de experți și de pasionați de patrimoniu, care să se implice.

3️⃣ Banii publici – Achiziții, Buget. Las în urmă un oraș mai bogat, cu un buget echilibrat și cu investiții record, tendință care trebuie menținută.
Soluția: formarea unui grup de experți în achiziții și de voluntari, care să urmărească toate contractele primăriei, alocările și rectificările bugetare
4️⃣ Fonduri europene. Având un număr record de proiecte și de fonduri disponibile, nu ne permite să le pierdem sau să acumuleze întârzieri.
Soluția: o urmărire strictă a calendarului de implementare pentru fiecare proiect, de către un grup de experți în managementul proiectelor cu finanțare nerambursabilă

5️⃣ Abuzuri / Sesizări / Plângeri penale / Acțiuni în instanță. Trebuie să urmărim îndeaproape toate acțiunile începute care vizează fapte de corupție, precum și să oferim scut juridic tuturor celor care au fost și vor fi amenințați de oamenii lui Scripcaru.
Soluția: un grup de suport juridic, gata de acțiune
6️⃣ Mediu. Vor încerca blocarea demersurilor legate de Parcul IUS, de Parcul Cetățuie, de Parcul Lânii-Bartolomeu, de Parcul Natural Brassovia, de îmbunătățirea calității aerului, precum și a celor privind tranziția către neutralitate climatică.
Soluția: implicarea societății civile, organizarea de consultări publice, constituirea unui grup de acțiune
7️⃣ Cultură, sport și recreere. Vor încerca preluarea controlului politic asupra felului în care se acordă finanțările, vor politiza iar conducerile instituțiilor.

Soluția: un grup de acțiune, care să colaboreze cu actorii culturali și cluburile sportive și să ofere suport juridic
8️⃣ Economie. Vor opri colaborarea cu mediul de afaceri pentru participări comune la târguri (Expo Real), vor aduce iar aspectul politic în relația dintre mediul economic și administrație.
Soluția: colaborarea directă cu mediul de afaceri local, protejarea și sprijinirea lui prin dezvoltarea de politici publice locale
9️⃣ Infrastructură. Nu vor duce mai departe demersurile de asfaltare de străzi noi și nici exproprierile aferente, nu vor implementa pistele de biciclete și nici benzile dedicate. Soluția: un grup activ de pasionați și experți, care să se implice inclusiv în fazele de fezabilitate și proiectare.
🔟 Comunicare. Avem nevoie să ne facem auzită vocea, luptele și victoriile, avem nevoie să ținem o legătură activă în următorii 4 ani de zile.
Soluția: un grup de suport și de acțiune, dezvoltarea de canale de informare noi și de instrumente pentru consultare/dezbatere
Orașul acesta este al nostru, al tuturor, însă pentru a păzi ce am câștigat și pentru a recâștiga ce am pierdut, am nevoie de ajutorul și de implicarea ta. Dacă ai rezonat cu vreuna dintre opțiunile de mai sus, primul pas ar fi să ne cunoaștem, să înțeleg în ce fel poți și vrei să contribui – pentru asta, te rog completează formularul din primul comentariu.

Pe măsură ce ne organizăm, eu sau echipa mea te vom contacta, pentru a stabili împreună cum putem colabora spre a ne atinge acest scop comun.

Vor urma întâlniri pentru fiecare domeniu, cu stabilirea de obiective și de roluri. Tot atunci, vom discuta partea de resurse și calendar.
Strângem rândurile și începem campania de recucerire a Brașovului în 2028! Uniți pentru Brașov!
PS. Toate cele de mai sus presupun o implicare exclusiv civică. Dacă vrei și poți mai mult decât atât, dacă vrei să ne ajuți să batem orașul la pas, stradă cu stradă, să ascultăm și să convingem om cu om, să gândim soluții pentru problemele brașovenilor, atunci vino alături de noi. Politica este urâtă și murdară doar dacă o faci alături de oamenii nepotriviți – lasă-ne să îți arătăm că se poate și altfel și ajută-ne să creștem și să educăm politic generațiile următoare.
Pentru a te implica alături de noi, înscrie-te la o primă întâlnire aici: usr.ro/inscriere. Te aștept să fim colegi!” a scris Allen Coliban pe Facebook.

Previous Story

(Video) S-au trezit cu ursul pe terasa magazinului chiar când primeau pe telefon avertizare Ro-Alert

Next Story

Aeroportul Brașov. Revine operatorul aerian HiSky