Last Updated on iunie 10, 2024
Pink Martini va oferi un concert-eveniment pe 20 iulie în Piața Sfatului, marcând 30 de ani de activitate. Trupa înființată de pianistul Thomas M. Lauderdale vine pentru prima dată la Brașov.
Pink Martini e un exemplu de world music, inspirându-se din muzica tuturor popoarelor. De la pop și jazz, la muzică clasică sau tradițională, Pink Martini trece cu naturalețe prin registre muzicale diferite. Trupa înființată în 1994 a lansat nouă albume de studio până în prezent și cântă în peste 20 de limbi, având în repertoriu și o piesă muzicală românească clasică, „Până când nu te iubeam”, de Anton Pann.
Pink Martini a concertat în întreaga lume, în săli de concert precum Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Opera din Sydney sau Hollywood Bowl.
„Pink Martini este o aventură muzicală în jurul lumii. Dacă Organizația Națiunilor Unite ar avea un band, noi am fi acela”, a spus, la un moment dat, Thomas Lauderdale, fondatorul trupei, conform Radio Romania Brasov.
Concertul face parte din seria de evenimente organizate de Centrul Cultural Apollonia Hirscher, instituție înființată în anul 2023 de Primăria Municipiului Brașov și aflată în subordinea Consiliului Local Brașov.
Fotografi din 38 de ţări, cele mai reuşite instantanee ale „Mamei Natură”, expuse la „Lupoaică”
Cele mai reuşite fotografii ale unei competiţii internaţionale pot fi admirate în aceste zile pe aleea din faţa Primăriei Braşov (în zona statuii „Lupoaicei”). Expoziţia conţine cele 59 de fotografii ajunse în finală, cu autori de pe toate continentele.
„E un concurs internaţional de fotografie de natură, cu participanţi din toată lumea. Am avut anul acesta 2.500 de imagini înscrise din 38 de ţări, iar 59 de fotografii au fost selectate pentru finală. Categoriile sunt Natură, Viaţă sălbatică, Natura României şi, în premieră anul acesta, am avut şi categoria Juniori”, a precizat directorul competiţiei, Mircea Sasu, scrie bzb.ro.
Între expozanţi se numără un medic veterinar italian, stabilit în ţara noastră şi care predă la Universitatea din Cluj-Napoca „Particip de această dată cu o imagine obţinută în Kenya, în Parcul Naţional Maasai Mara şi imaginea este un pic diferită faţă de altele. În primul rând, este o imagine alb-negru, cu foarte mult alb şi este o scenă de vânătoare, dar un pic abstractă, în care un ghepard fugăreşte un mascul de antilopă”, a explicat Gianluca D’Amico, autorul unei fotografii mai abstracte.
Târgmureşeanul Ferenczi Zsolt a povestit cum a surprins o luptă pentru supravieţuire în Deltă. „Veneam cu barca de undeva şi, la „un colţ”, să zic aşa – după o curbă – am dat de stârcul acesta de noapte care se zbătea cu şarpele, voia să-l mănânce, şarpele nu voia să fie mâncat şi era aşa, o luptă interesentă şi, de fapt, ne-au lăsat să-i fotografiem pentru că ei erau în lumea lor şi lupta pentru supravieţuire”, a povestit Ferenczi Zsolt.