Brașov. Parcarea subterană de 650 de locuri din Centrul Civic a primit avizul Comisiei de circulaţie.Urmează avizul de mediu şi votul în Consiliul Local

Last Updated on iunie 25, 2024 Brașov. Parcarea subterană de 650 de locuri din Centrul Civic a primit avizul Comisiei de circulaţie.Urmează avizul de mediu şi votul în Consiliul Local 1

Continuă demersurile birocratice pentru construirea parcării subterane din Centrul Civic. Comisia de circulaţie a aprobat în ultima şedinţă a Comisiei de circulaţie din 20 iunie proiectul parcării subterane din Centrul Civic. Conform Studiul de fezabilitate aferent proiectului, parcarea va fi construită în zona dinspre Bulevardul Victoriei (în zona de vizavi de staţia de autobuz).
Parcarea va avea 3 niveluri şi capacitate de 653 de locuri.

La primul nivel subteran, din cele 202 locuri disponibile, 27 vor fi pentru persoanele cu dizabilităţi, 9 pentru autoturisme cu GPL şi 15 pentru motociclete, scrie bzb.ro.
La al doilea nivel din cele 226 de locuri, 66 vor fi amenajate cu staţii de încărcare pentru autoturismele electrice.
La nivelul trei vor fi amenajate alte 226 de locuri de parcare.

Pentru acest proiect, Primăria Braşov urmează să obţină avizul de mediu, după care Studiul de fezabilitate va fi supus aprobării Consiliului Local Braşov.

O parcare etajată de reședință, în „teste urbanistice” și pentru cartierul Răcădău
Nevoia de locuri de parcare în zonele rezidențiale este tot mai acută în contextul în care în vremea când au fost amenajate vechile blocuri se ținea prea puțin cont de parcări mai ales că mașini personale erau destul de puține.

Parcările etajate, automatizate cu lift sau clasice, sunt o soluție, iar Primăria Brașov încearcă de mai mulți ani să implementeze astfel de sisteme, numai că lucrurile au rămas în faza de studiu. Acum, Serviciul Investiții din cadrul Primăriei Brașov a reluat demersurile urbanistice pentru implementarea unor astfel de proiecte. După parcarea dintre blocurile de pe strada Cocorului este luată în calcul amenajarea unei structuri etajate și pe strada Jepilor pe un teren deținut de municipalitate. Prin acest certificat sunt stabilite condițiile în care poate fi autorizată o astfel de construcție în respectivul perimetru. Documentul urbanistic obținut în vederea autorizării construcției are o valabilitate de doi ani, scrie Biz Brasov.

Primul proiect pentru o astfel de parcare, luat în calcul de municipalitate acum mai bine de patru ani, viza zona din vecinătatea Spitalului Județean, respectiv din spatele imobilelor cu nr. 18 – 30 de pe Calea București, dar nu a mai prins contur.

Previous Story

Brașov. Încep lucrările. Strada Lungă, prima pe care se va amenaja bandă specială pentru autobuze

Next Story

Netflix ar putea introduce un abonament 100% gratuit, finanțat doar din publicitate