Brașov. Fântâna arteziană din Piața Sfatului este oprită pe timp de seară. „Până și supermarketurile închid la ora 22.00!”

Last Updated on iunie 21, 2024 Brașov. Fântâna arteziană din Piața Sfatului este oprită pe timp de seară. „Până și supermarketurile închid la ora 22.00!” 1

Supărare și în acest an cu fântânile arteziene. Anul trecut le-au deschis târziu, anul acesta au program scurt de funcționare. Deși suntem în plin cod portocaliu de caniculă, fântâna arteziană simbol al Brașovului este oprită pe timp de seară. Turiștii care au ajuns în ultimele seri în Piața Sfatului s-au răcorit uitându-se la o „baltă”.

Este o rușine ca în plin sezon estival fântâna arteziană din Piața Sfatului să fie închisă în fiecare zi după ora 20.00! Până și supermarketurile închid la ora 22.00! De altfel, sunt foarte puține și băncile de odihnă în Piața Sfatului, de stau turiștii și cetățenii Brașovului așezați mai mult jos, pe betoane, privind seara un tablou trist”, a sesizat, pe adresa redacției mytex.ro, un cetățean iubitor al Brașovului.

Chestionați pe această temă de BizBrașov, reprezentanții Primăriei Brașov au precizat că artezienele au funcționat cu program pentru a fi evitat consumul de energie și de apă inutil în intervalul orar în care fluxul de persoane este scăzut. Din această seară însă, arteziana din Piața Sfatului ar urma să funcționeze până la ora 22.00, iar celelalte din oraș până la ora 21.00. După cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, în această seară se vor face probe și la arteziana de la „3 Alimentare”, care a fost reabilitată, și dacă totul este în ordine aceasta ar urma să funcționeze în fiecare zi, scrie Biz Brasov.

Reamintim că, anul trecut, artezienele din Brașov au fost pornite abia în toiul verii, ținând cont că edilii nu reușiseră să încheie un contract pentru întreținerea acestora, iar soluția de a le da în grijă societății din subordinea municipalității, RIAL SRL, a fost luată abia în luna iulie.

Primăria Brașov administrează 12 fântâni arteziene în oraş, acestea fiind în Parcul Trandafirilor, pietonalul din Valea Cetăţii, Livada Poştei (Rudolf, la Casa Armatei), Parcul Central Nicolae Titulescu (care nu funcționează fiind în reparații din primăvară), Piaţa Sfatului, Trei Alimentare (intersecţia străzilor Toamnei şi Zizinului), Parcul Ursul (Valea Cetăţii), scuarul din Piaţa Astra, Cinema Patria, Parcul Tractorul, Registrul Comerţului (Bulevardul 15 Noiembrie), Rapid (Bulevardul Gării).

Previous Story

Video Brașov. A început Big Little Festival. Smiley: „Concert Smiley – Big Little Festival 3 zile de super FESTIVAL pentru familii te așteaptă! Ne vedem la Râșnov în acest weekend!”

Next Story

S-a deschis ștrandul Rekreativ, la 45 de minute de Brașov. 5 bazine cu apă încălzită