Brașov. După Allen Coliban, George Scripcaru îl atacă pe Adrian Veștea. Miza: șefia PNL Brașov

Last Updated on iunie 14, 2024 Brașov. După Allen Coliban, George Scripcaru îl atacă pe Adrian Veștea. Miza: șefia PNL Brașov 1

Cine credea că George Scripcaru va fi un primar schimbat față de mandatele anterioare s-a înșelat. După victoria împotriva lui Coliban, Scripcaru a început atacul la Adrian Veștea. Miza: Șefia PNL Brașov. În acest moment, președintele PNL Brașov este Adrian Veștea iar Scripcaru nu poate accepta acest lucru chiar dacă regula în PNL spune că șeful Consiliului Județean este și președintele organizației județene. Probabil se va ajunge la votul județean dacă Veștea nu va pleca iar din Brașov pentru un post național.

George Scripcaru intentioneaza sa preia conducerea organizatiei PNL Brasov dupa ce a castigat alegerile pentru functia de primar al orasului. El sustine ca acum este „simplu membru” al PNL si sustine ca actuala conducere „trebuie sa ofere explicatii” pentru ca PNL a pierdut 10% fata de 2020.

Rezultatul acestor alegeri mi-a adus si multa mahnire. Am vazut ca PNL, in municipiul Brasov, a pierdut enorm – zece procente fata de 2020. Cum este posibil? In ultimii trei ani si jumatate am fost un simplu membru si nu sunt eu cel care trebuie sa ofere explicatii pentru acest esec, dar cineva trebuie sa o faca”, a transmis Scripcaru, vineri, pe Facebook, conform mytex.ro.

Adrian Veștea și-a surclasat adversarii din cursa electorală
Pe lângă membrii Consiliului Județean, și în ceea ce privește funcția de președinte al CJ Brașov, la care alegerea s-a făcut prin vot direct (uninominal), rezultatele finale au fost făcute publice azi-noapte de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Brașov.

Dintre cei 262.136 de electori care s-au prezentat la vot, 248.488 au avut voturi valabil exprimate pentru funcția de președinte al CJ Brașov, iar 13.079 au fost voturi nule.

Astfel, Adrian Veștea (PNL) a obținut 102.687 de voturi, adică 40%, Lucian Patrașcu (PSD) – 52.346 de sufragii – 21%.. Al treilea clasat este Irineu Darău (Alianța Dreapta Unită), care a fost votat de 49.798 de persoane – 20%.

Scripcaru a tinut sa le multumeaca sefilor PNL, Ciuca si Bode, pentru ca l-ar fi convins sa candideze din nou.
Sunt doi oameni fara de care eu nu as fi revenit si aceasta victorie nu ar fi existat: Nicolae Ciuca, presedintele PNL, si Lucian Bode, secretarul general. Ei m-au convins sa intru din nou in lupta, mi-au promis tot sprijinul si mi l-au oferit”, a mai scris Scripcaru.

Cine l-a convins pe George Scripcaru să candideze pentru funcția de primar al Brașovului
Le promit tuturor că voi fi un primar bun pentru toți brașovenii, indiferent dacă m-au votat sau nu. Eu nu voi împărți orașul în categorii de vârstă, clase socio-profesionale și nici nu voi denigra pe cineva. Rolul meu este să-i sprijin pe oameni, nu să-i încurc. Nu-i urăsc pe investitori, nici pe bicicliști, nici pe angajați, pe nimeni!

Primăria va avea ușile deschise pentru voi toți. Îmi spun mulți că în zonele noi ale orașului, acolo unde în ultimii ani s-au mutat persoane din alte localități, am avut mai puține voturi. Nu mă supăr, e normal ca oamenii să nu știe cine sunt și cum era Brașovul pe vremea lui Ghișe, important este că ei au venit într-un loc frumos, unde le place să trăiască. Îi înțeleg, și eu am făcut la fel. Eram adolescent când am plecat dintr-un sat de lângă Roman și am venit la Brașov. Asta este viața și trebuie să acceptăm schimbările demografice. Dar vă spun eu că la următoarele alegeri toți acești oameni mă vor vota pe mine, pentru că vor vedea diferența”, a mai spus Scripcaru.

Liberalii analizează la Braşov rezultatele la alegerile locale
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a anunţat joi, 13 iunie, că reprezentanţii liberali se vor întâlni azi, 14 iunie, la ora 11.00, în Poiana Braşov, pentru a discuta despre rezultatul alegerilor din 9 iunie, scrie bzb.ro.

La discuţii vor participa toţi preşedinţii de organizaţii, iar liderul PNL a menţionat că va fi făcută o analiză asupra alegerilor, „pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că am pierdut câteva preşedinţii de Consilii Judeţene, cum e Suceava, Maramureş, Timiş sau Prahova sau Caraş Severin. În schimb am luat primari foarte mulţi, adică la Suceava am luat 50 de primari, la Prahova – 55 de primari, la Maramureş – 44 de primari, la Timiş – 58 de primari. Deci, practic nu poţi să vorbeşti de pierderea judeţelor în integralitate, pentru că avem foarte multe primării câştigate”.

În judeţul Braşov, PNL s-a clasat pe primul loc, obţinând 30 de primării, funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (Adrian Veştea) şi cele mai multe voturi pentru Consiliul Judeţean Braşov – 30,48%. Marele câştig a fost la Braşov recuperarea Primăriei Braşov, de la USR, cu George Scripcaru.

Previous Story

Brașov. 500 de locuri. Park&ride pentru turiştii care vin dinspre Bucureşti

Next Story

(Video) O porțiune a tavanului unui Mall a cedat după ploile puternice. Trei stewardese de pe o cursă Wizz Air, rănite din cauza turbulențelor