Brașov. Clasa claselor: 10 elevi au terminat cu 10! Dirigintă: „Sunt 10 elevi cu media 10 şi aproape toată clasa premiată cu premii, menţiuni”

Last Updated on iunie 13, 2024 Brașov. Clasa claselor: 10 elevi au terminat cu 10! Dirigintă: „Sunt 10 elevi cu media 10 şi aproape toată clasa premiată cu premii, menţiuni” 1

Rezultat de excepție la singura clasă de a VIII-a Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”. 10 elevi au terminat cu media 10. Ieri a avut loc cursul festiv la finalul gimnaziului, la care au luat parte inclusiv părinţi ai copiilor. Peste 30 de „şagunişti” sunt cei care alcătuiesc poate una dintre cele mai performante clase din judeţ, una de care este foarte mândră diriginta lor, prof. Andreea Bell.

O clasă minunată, 32 de elevi în clasă. Nu a fost uşor, sunt toţi elevi foarte buni, motivaţi, foarte ambiţioşi şi competitivi, ceea ce se reflectă şi în premiile pe care le-au luat. Sunt 10 elevi cu media 10 şi aproape toată clasa premiată cu premii, menţiuni. Cu toţii îşi doresc să rămână în Şaguna şi să intre la diverse profiluri. Eu sper să-i revăd pe toţi”, a declarat prof. Andreea Bell pentru bzb.ro.

Deşi sunt 10 elevi cu media 10 în acest an, şefa de promoţie care a încheiat gimnaziul cu 10 pe linie este Ilinca Lihaci: „Iniţial, în clasa a V-a eu nu ştiam că există premii şi premiul I. Când am aflat că am luat în clasa a V-a premiul I, m-am gândit că dacă am reuşit atunci o să reuşesc şi în ceilalţi ani. A fost un scop pe care mi l-am pus şi de care sunt foarte mândră de mine că am reuşit să-l ating.

În continuare aş vrea pe Mate-info, tot la Şaguna. Aici sunt foarte multe tradiţii, deşi în clasa a V-a poate nu am avut parte de toate din cauza pandemiei, sunt o grămadă de activităţi, Şaguna Fest fiind un exemplu care va începe în curând, echipa şcolii, colegii mei au fost la NASA”.

Elevi de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la NASA
Elevi de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov au reușit din nou să se remarce pe plan internațional, numărându-se printre câștigătorii unuia dintre cele mai prestigioase concursuri de dezvoltare aerospațială din lume. Ca urmare a acestei performanțe, echipa de proiect a ajuns la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială (ISDC), organizată de NASA și National Space Society (NSS), la Los Angeles, SUA, în perioada 23-26 mai 2024, pentru a prezenta proiectul LIFEBOAT, scrie Monitorul Expres.

Brașov. Clasa claselor: 10 elevi au terminat cu 10! Dirigintă: „Sunt 10 elevi cu media 10 şi aproape toată clasa premiată cu premii, menţiuni” 2

Recunoscut pentru importanța globală, concursul atrage anual zeci de mii de elevi din întreaga lume. Participanții sunt provocați să proiecteze habitate spațiale, iar câștigătorii sunt selectați pentru a-și reprezenta țările și școlile în fața unei audiențe compuse din cercetători de renume, astronauți, antreprenori și experți de top în domeniul aerospațial.

Echipa Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov a impresionat nu doar juriul cu proiectul său inovator și bine fundamentat, ci și aprecierea companiei Total Energies Marketing Romania care a susținut financiar deplasarea elevilor pentru a se alătura elitei mondiale din domeniu la evenimentul de la Los Angeles.

Previous Story

(Video) Inundații în Brașov de la ploaia torențială. Cod galben de inundaţii în judeţele Braşov şi Sibiu

Next Story

Se redeschide „Ștrandul fără fund” din „Olteania Ardealului”, la 3 ore de Brașov, care beneficiază de puterea tămăduitoare a apelor sărate din adâncuri