Last Updated on iunie 13, 2024
Primăria a lansat licitația pentru proiectare și execuție lucrări. Blocul va beneficia de eficientizare energetică, modernizarea sistemului de încălzire, panouri fotovoltaice, sisteme de umbrire, înlocuirea lifturilor, dar și de stații de încărcare pentru autoturisme electrice
Primăria Brașov anunță că va renova energetic blocul ,,potcoavă” de pe Saturn, cu o finanțare nerambursabilă obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
După ce în luna aprilie am semnat contractul pentru primul bloc din acest program, cel situat pe str. Apollo nr, 5, săptămâna aceasta am lansat procedura de achiziție pentru cel de pe bulevardul. Saturn 41, blocul ,,potcoavă”, unul dintre cele mai mari blocuri din Brașov ca număr de apartamente (352 de apartamente, dispuse în 8 scări).
,,Continuăm să investim în transformarea Brașovului într-un oraș sustenabil, verde, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Una dintre componentele pentru care am accesat aceste finanțări este eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe, care, pe lângă avantajul fondurilor nerambursabile ce acoperă 100% din cheltuielile eligibile, reprezintă și un model de pe care să îl putem replica și la celelalte blocuri din oraș. Ieri am lansat licitația pentru cel mai mare bloc din acest program pilot, blocul «potcoavă» de pe Saturn, un bloc de 10 etaje, cu 8 scări și 352 de apartamente.
Imobilul nu doar că va fi eficientizat energetic, dar va beneficia și de sistem propriu de producere a energiei electrice, vom înlocui lifturile, vom moderniza sistemele de încălzire și vom monta și stații de încărcare a mașinilor electrice, astfel încât, pe lângă reducerea impactului asupra mediului – acea amprentă de carbon pe care o lăsăm fiecare dintre noi – vom avea și o reducere a cheltuielilor cu întreținerea pentru brașovenii care locuiesc aici“, a precizat primarul Allen Coliban.
Proiectul cuprinde următoarele lucrări:
reabilitarea energetică a pereților exteriori și parapetelor;
supraînălțarea aticului, în zonele unde acesta are o înălțime mai mică de 35 cm, și termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă;
închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapetelor;
izolarea termică a planşeului peste subsol și a zonei de acces în casa scării;
înlocuirea tâmplăriei exterioare;
instalarea unor panouri solare electrice pe terasa blocului; sisteme diferite pentru fiecare scară;
8 stații de încărcare pentru vehicule electrice, având două puncte de încărcare per stație;
înlocuirea lifturilor din cele 8 scări. Lifturile noi vor avea un consum de energie electrică redus.
Durata lucrărilor de întocmire DTAC (Documentația Tehnică pentru obținerea autorizației de construire), PT (Proiect tehnic), DDE (Detalii de execuție) este de 4 luni, iar execuția lucrărilor nu poate să depășească 12 luni.
Valoarea estimată a proiectării și execuției lucrărilor este de 21.099.566,18 lei fără TVA.