Brașov. Astăzi se deschide Orășelul Copiilor, în Parcul Nicolae Titulescu

Last Updated on iunie 2, 2024 Brașov. Astăzi se deschide Orășelul Copiilor, în Parcul Nicolae Titulescu 1

Asociația Studențească AMiCUS Brașov, în colaborare cu Compania Națională Poșta Română – Sucursala Brașov , organizează duminică, 2 iunie, evenimentul „Orășelul Copiilor”, în Parcul Nicolae Titulescu, între orele 10:00 și 16:00.

„Orășelul Copiilor” își va deschide porțile pentru o serie de activități culturale, civice și inspiraționale. Este un concept cu ajutorul căruia copiii vor înțelege mai bine mecanismul de funcționare a unui oraș.

Acest eveniment special dedicat Zilei Internaționale a Copilului promite să ofere o zi plină de bucurie și activități recreative pentru toți copiii prezenți. Participanții vor avea ocazia să se bucure de diverse jocuri și ateliere educative, menite să stimuleze creativitatea și să dezvolte abilități noi.

În cadrul „Orășelului Copiilor”, Poșta Română va organiza un atelier special unde copiii vor învăța să completeze o carte poștală pe care o vor putea expedia celor dragi. Astfel, micuții vor putea trimite un gând bun, un desen sau o urare celor apropiați, având ocazia să învețe despre importanța comunicării tradiționale și să descopere bucuria de a scrie o carte poștală.

„Vă așteptăm pe toți, mari și mici, să vă alăturați nouă într-o zi plină de veselie, învățare și surprize plăcute în Parcul Nicolae Titulescu!”, spun organizatorii, citați de mytex.ro.

De ziua lor, copiii au avut parte de aventuri alături de Salvamont Braşov
Peste 1300 de copii au avut parte de o zi plină de aventură și ateliere educative, participând la activitățile organizate de Salvamont Brașov și Salvamont Victoria.

Copiii au experimentat emoția tirolienei, au descoperit cum funcționează dronele cu termoviziune, s-au fotografiat cu ATV-urile, UTV-urile și autospecialele utilizate în operațiunile de salvare și au participat la ateliere educative unde au învățat despre importanța și tehnicile de salvare montană, scrie Radio Brasov FM.

Aceste activități nu doar că i-au educat pe cei mici despre siguranța în natură, dar le-au și stimulat curiozitatea și dorința de a explora.

Evenimentul, desfășurat în parteneriat cu Asociația Salvatorilor Voluntari din România, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Baza Sportivă Olimpia și Consiliul Județean Brașov, a fost o oportunitate extraordinară pentru cei mici de a interacționa direct cu echipamentele și tehnologiile folosite în misiunile de salvare.

Previous Story

(Video) Destinație de vacanță pentru brașoveni. A fost inaugurat cel mai lung traseu de Via Ferrata din Pădurea Craiului: „Poți fi vizitat de acvile”

Next Story

Brașov. Petrecerile pentru copii continuă duminică la Cetățuie, în Piața Sfatului, sub Tâmpa, la Lacul Noua, în Piața Sf. Ioan, în Parcul Trandafirilor, în Parcul Nicolae Titulescu, la Centrul Cultural Apollonia și Teatrul pentru Copii Arlechino