Brașov. Allen Coliban respinge petiția pentru refacerea alegerilor. „Mi-au rămas 3 luni și jumătate din acest mandat. În aceste luni, voi continua proiectele începute și voi reprezenta corect interesele tuturor brașovenilor, așa cum am făcut-o și până acum”

Last Updated on iunie 12, 2024 Brașov. Allen Coliban respinge petiția pentru refacerea alegerilor. „Mi-au rămas 3 luni și jumătate din acest mandat. În aceste luni, voi continua proiectele începute și voi reprezenta corect interesele tuturor brașovenilor, așa cum am făcut-o și până acum” 1

Allen Coliban a venit cu o reacție după ce pe Facebook a început să circule o petiție pentru inițierea unui referendum pentru refacerea alegerilor. Acesta spune că nu este de acord cu petiția, alegerile pierdute la vot au legitimitate.

Allen Coliban: „Circulă în mediul online o petiție pentru inițierea unui referendum pentru refacerea alegerilor. Înțeleg frustrarea voastră, a celor aproape 48.000 de brașoveni care mi-ați acordat din nou încrederea, și simt forța emoției care vă animă acum. Însă nu într–un astfel de demers (care nu îmi aparține) trebuie ea canalizată.

Votul este esența democrației și înseamnă că fiecare cetățean are dreptul la o opțiune iar, ulterior, majoritatea are dreptul de a lua decizii. Funcționarea democrației presupune respectarea acestor reguli simple. Negarea lor duce la anarhie.
Singurele căi legale pentru a schimba rezultatul votului sunt fie anularea alegerilor pe motiv de fraudă, fie schimbarea rezultatului în urma renumărării, pornită tot în urma unor argumente temeinice.

Prin urmare, petiția nu are o utilitate practică. Numărul impresionant de semnături (20.000) în mai puțin de două zile arată atât forță, cât și nevoia de a canaliza dezamăgirea către acțiuni care să ne ajute să mergem mai departe. E normal, e uman, e de înțeles, e impresionant că simțiți asta în număr atât de mare, dar negarea rezultatului nu ne ajută.

Din aceeași categorie, nici grupurile “anti-” sau “jos-” nu ajută, cu atât mai puțin orice vină aruncată asupra unei categorii de votanți. Mă delimitez categoric de orice astfel de comentarii.
Mi-au rămas 3 luni și jumătate din acest mandat. În aceste luni, voi continua proiectele începute și voi reprezenta corect interesele tuturor brașovenilor, așa cum am făcut-o și până acum.

Urmează apoi 4 ani cu niște mize extrem de mari pentru oraș și cu misiunea de a păzi lucrurile bune pe care le-am făcut împreună și de a-i convinge și pe cei pe care nu i-am convins.
Nu răspundeți la provocări. Fruntea sus, avem multe de făcut. Am nevoie de implicarea voastră, dar într-un mod constructiv.
Am început să scriu mai pe larg despre asta și voi reveni în a doua parte a zilei cu câteva propuneri.
“Uniți pentru Brașov” nu e un slogan. E viitorul”

Flavia Boghiu, singura demisie după alegeri
Singura demisie anunţată până în acest moment la Braşov, după alegerile din 9 iunie, este cea a preşedintelui organizaţiei municipale a USR Braşov, Flavia Boghiu. Viceprimarul Braşovului se confruntă şi cu probleme personale, iar anunţul demisiei a fost făcut de partenerul său de viaţă, Radu Hossu, într-o postare pe reţelele sociale.

Puţini oameni de onoare în politica românească. Dovada că doar Cătălin Drulă şi-a dat demisia de la şefia USR. Însă toată gaşca aia de la conducere ar trebui să plece. De exemplu: Barna, Ghinea, Botoş. La Braşov, Flavia Boghiu şi-a dat şi ea demisia acum câteva minute pentru rezultatul de la Primăria Braşov. Onorabil în cazul amândurora, chiar dacă USR Braşov a luat la Consiliul Local mai multe voturi ca în 2020 şi şi-a menţinut numărul de consilieri (12)”, se spune în postarea făcută luni seara de Radu Hossu, conform bzb.ro.

Între timp, s-a aflat că USR a pierdut unul dintre locurile în Consiliul Local Braşov, în dauna independentului Dan Grigorescu.
Demisia Flaviei Boghiu a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al USR Braşov, Andreea Dumitrache, care a mai precizat şi faptul că fostul lider municipal nu doreşte să ofere vreo declaraţie.

Consilier local USR după alegeri: „Cazuri de fraudă; suspiciuni și la Brașov”
În acest sens, George Boroda, consilier local USR Brașov, a precizat, conform mytex.ro:Este anunțat, la nivel de țară, un număr impresionant de cazuri de fraudă la aceste alegeri. Sistemul nostru de vot, cel românesc, este viciat și foarte ușor de înșelat. În atare condiții se impune renumărarea voturilor acolo unde există suspiciuni de fraudă. La Brașov există aceste suspiciuni și două partide au cerut această procedură. Totodată, pentru următoarele cicluri electorale, va trebui să avem un sistem mult mai avansat de vot, precum cel electronic”.

Asta în ciuda faptului că Allen Coliban, primarul în funcție până la toamnă, și-a recunoscut înfrângerea în fața lui George Scripcaru a doua zi după alegeri. Iar Klaus Iohannis, președintele României, a declarat: „Chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfășurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine”.

George Boroda, însă, a concluzionat: „Nu pot fi lideri cei care au furat. Acum fură un vot, mâine vor fura bugetele orașelor, poimâine țara cu totul”.

Previous Story

Se deschide Lagoon Park, o imensă plajă artificială urbană cu 1.150 de șezlonguri premium, la mai putin de 3 ore de Brașov

Next Story

Brașov. Medicul Dan Grigorescu  a primit mandatul de consilier local, doar după contestație. „Am continuat să îmi caut dreptatea. Am găsit-o legată și ascunsă într-un cotlon de lege.  Așa că i-am dat drumul, să zburde!”